Tko tebe patlidžanom, ti njega breskvicom!!!

02/03/2020

Rumene breskvice i nabrekli patlidžani postali su mainstream u sekstingu, no čini se da su vlasnici Facebooka i Instagrama zaključili kako je to “gađanje voćem” prevršilo mjeru dobrog ukusa pa su odlučili objaviti rat voću koje “izgleda seksualno”

Možda ću zvučati zastarjelo, ali moram primijetiti da je današnji standard udvaranja preslika majice iz filma “Ja u ljubav vjerujem”. Sjećate li se onog bijelog t-shirta koji je nosio Spike, cimer Hugha Granta, na čijoj je prednjoj strani pisalo “Ti si najljepša žena na svijetu!”, a na stražnjoj “Oš se jebat?” (dok se okreneš, već si od prvog komplimenta stigao do prvog seksa). Neki recentni Spike iz 2020. imao bi sličnu majicu osim što bi, umjesto riječi, bili nacrtani emotikoni. S prednje strane smajli s crvenim srcima umjesto očiju, a sa stražnje patlidžan. Kad su ljubav i/ili seks u pitanju, u današnje vrijeme sve se vrti oko voća. Stigne li vam u poruci emotikon patlidžana ili breskve, više nitko na kugli zemaljskoj (barem nitko mlađi od četrdeset) ne bi pomislio da ga druga strana zove na domaću parmigianu ili kolač.

Doduše, riječ je o nečem vrućem i home made – seksu! Rumene breskvice i nabrekli patlidžani postali su mainstream u sekstingu, no čini se da su vlasnici Facebooka i Instagrama zaključili da je to “gađanje voćem” prevršilo mjeru dobrog ukusa pa su odlučili objaviti rat voću koje “izgleda seksualno”. Sve je počelo još u lipnju kada su standardi i pravila Instagrama i Facebooka usklađeni tako da ograniče seksualno izražavanje na društvenim mrežama. To ne znači da će baš svaka breskva ili patlidžan biti automatski likvidirani. Ovisi o tome u kakvom su društvu. Ako je uz njih fotografija seksualno eksplicitnog sadržaja, ili pak “pozivajuća”, dvosmislena ili seksualno provokativna poruka, bit će odmah uklonjene s Facebooka i Instagrama.

No ako vam je baka, koja je nedavno otkrila društvene mreže, poslala emotikon breskve uz poziv na domaću pitu, ne brinite se, neće je uhititi Facebook policija. U svakom slučaju, emotikoni su važni u današnjem dejting svijetu. Dejting stranica Clover provela je veliko istraživanje među svojim korisnicima i otkrila na koje emotikone u porukama žene najbolje reagiraju, baš kao i koji emotikoni muškarce odbijaju od žena, kao i obrnuto. Što su otkrili a da iz toga možemo nešto korisno naučiti? Da dečki nikad ne žele vidjeti emotikon zaručničkog prstena i smajlića koji plače, dok žene u porukama ne vole naletjeti na nabildane bicepse ni patlidžane koji simboliziraju penis.

Što nam je drago dobiti? Smajlića koji plazi jezik ili namiguje, koji će pokazati vašu razigranu narav i smisao za humor. Mnogi muškarci preziru bilo kakav oblik dopisivanja i diže im se kosa na glavi od pomisli da na kraj rečenice stave malu žutu nasmiješenu glavu. No možda se predomisle kad čuju kako je u tom istraživanju potvrđeno da redovita upotreba smajlića vodi prema češćem seksu jer oni simbolički predstavljaju zbližavanje, dobru volju, pozitivan stav… A kad je o patlidžanima riječ... pa nije da ga žene baš nikad ne žele dobiti u inbox. Stvar je tajminga. Kako bi naše bake rekle, sve u svoje vrijeme!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj