Podgrijana ljubav

06/07/2020

Čini se da se svijet još jednom podijelio u dva tima - za i protiv veze zvane JennBrad. Mi znamo što se krije u pozadini, a vi?

Fotografija Jennifer Lopez u zelenoj Versaceovoj haljini s dodjele Grammyja 2000. dugo je nosila titulu jedne od najguglanijih (štoviše, inspirirala je Google da brže‑bolje uvede novu kategoriju Image Search). No, po svemu sudeći, jedna će fotografija svojom popularnošću prestići duboki dekolte J.Lo. Snimljena je krajem siječnja na dodjeli Screen Actors Guild Awards i istog je trena obišla kuglu zemaljsku. “Je li moguće? Njih dvoje opet zajedno?! Hmmm, kako ćemo ih zvati - Bredifferi ili Bradistonsi?”

Riječ je, naravno, o fotografiji susreta Jennifer Aniston i Brada Pitta u polumračnom backstageu losanđeleskog Shrine Auditoriuma zbog koje su mnoge prošli trnci. Fotografkinja Emma McIntyre, koja je ovjekovječila taj trenutak, poslije je prepričala sve detalje susreta bivših supružnika. Jennifer je uzbuđeno trčkarala između dva backstagea nakon što je osvojila nagradu kao najbolja glumica u dramskoj seriji (“The Morning Show“), a u jednom od njih stajao je i Brad te, ugledavši je, veselo viknuo: “Aniston!“

Raznježena glumica bacila mu se u zagrljaj izljubivši ga. No nije taj prizor izazvao salvu komentara na internetu i usijao društvene mreže nego onaj koji je uslijedio. Naime, na posljednjoj fotografiji iz seta “Brad meets Jen” glumica se već leđima okrenula od svog bivšeg, u namjeri da produži, ali Brad ju je i dalje čvrsto držao. Nije to bilo klasično srednjoškolsko držanje za ruku. Čovjek ju je čvrsto zgrabio za ručni zglob kao da želi biti siguran da mu neće pobjeći. I dok on na fotografiji sa smiješkom zuri u Jennifer, ona gleda ravno ispred sebe.

Dijeli ih slap njezine svijetlosmeđe kose i cijela njihova zajednička prošlost koja je za Jen u nekim trenucima bila iznimno bolna (čemu je svjedočio cijeli svijet). Komentari ispod fotografije, koja je gotovo odmah završila na svim svjetskim showbiz portalima, bili su različiti. Neki prilično negativni: “Valjda neće pokleknuti pred tim gadom, prevario ju je i napravio budalu od nje.” “Sad mu je uzbudljiva, a kad su se razvodili, izjavio je da se dosađivao u braku.”

“Nadam se da će otpiliti tog starog pijanca, zaslužuje bolje.” “Podgrijana juha nikad ne valja“ (možda, ali nemojmo zaboraviti da su brudet od bakalara i sarma najbolji kad ih pustite da odstoje nekoliko dana). Dežurni hejteri i gastro usporedbe na stranu, mnogima je ideja o pomirenju Breda i Jen na prvu zazvučala nekako - pa, lijepo. Možda je jednostavno trebalo proći tih petnaest godina i nekoliko emocionalnih kalvarija da napokon shvate kako su stvoreni jedno za drugo. A možda smo samo pali pod utjecaj jedne sugestivne fotografije i holivudskih ljubavnih scenarija u kojima je sve moguće.

Prije nego što sami sebe prekorimo zbog nepopravljiva romantičarskog pogleda, dobro je znati da nismo jedini. Psiholozi kažu da većina ljudi podsvjesno želi i ima potrebu vjerovati u sretne krajeve. Čak i nakon onih nesretnih. Na pamet mi pada scena iz filma “Obitelj čudaka“ u kojem Margot (Gwyneth Paltrow) govori Richieju (Luke Wilson): “Mislim da ćemo morati ostati potajno zaljubljeni jedno u drugo, i to je to!“ Ja znam kojem bih bivšem to prišapnula. A vi?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj