On, ja i njegova bivša

23/08/2021

Neka se prva odjavi s Facebooka ona koja nije potajno virila na profil dečkove bivše... Svi smo i dalje online, zar ne?

Možda negdje na svijetu postoji ona jedna djevojka koju je priroda obdarila tolikim samopouzdanjem da baš nikad nije osjetila ni mrvicu ljubomore prema curama koje nose status “njegove bivše”, no reći ću vam ovo - nitko nije cijepljen od znatiželje. Sigurna sam da je u neko gluho doba noći čak i Meghan Markle potajno guglala Cressidu Bones, Hailey Bieber Selenu Gomez, a Kylie Jenner Rubi Rose.

Čudni su i podvojeni ti osjećaji koje gajimo prema bivšim partnericama svojih partnera. S jedne strane, imamo im potrebu pronaći neku manu. Bilo kakvu. Loš ten, loš modni stil, loš glazbeni ukus... Dajte nam bili što loše u vezi s dotičnom da se možemo osjećati bolje. S druge strane, pomalo laska vidjeti da su njegove bivše sve odreda bile pametne i zgodne žene jer to znači da drži određeni standard, u koji se očito i mi uklapamo. A onda je tu još i trenutak “gledanja u ogledalo“ - kad shvatite da vi i njegova bivša - nalikujete.

Jedan blast from the past na tu temu: moj dečko iz sezone jesen-zima 2010. bio je Beograđanin pa sam svaki vikend provodila u tom gradu. Prijepodne na dugim kavama i šetnjama uz Dunav i Savu, a večeri u kafanici romantičnog imena Drvo javorovo. Aleksa je bio prijatelj s vlasnicom, s kojom me sav raznježen krenuo upoznavati. “Pa mi se već znamo, je li tako, Majo“, veselo je konstatirala žena i namignula mi. Odmah mi je bilo jasno o čemu je riječ. “Maja je, pretpostavljam, tvoja bivša“, prišapnula sam mu između dvije medice, dok je violinist iznad naših glava prigodno gudio moj omiljeni old school klasik “Tko te ima, taj te nema“. “Paaa, da. To je ona cura s kojom sam živio. Nije zapravo čudo što te zamijenila, vas dvije fizički malo nalikujete“, konstatirao je, a onda spretno promijenio temu.

Naravno da sam do drugog jutra uspjela izvući prezime dotične i jedva dočekala da moj dragi, bez kojeg ne mogu ni sekunde, ode na posao pa da se bacim u akciju špijuniranja, moleći bogove društvenih mreža da #majanakojuličim ima otvoren profil. Klik, klik i... evo je! Vau, stvarno je lijepa! Došlo mi je da se vratim u Drvo javorovo i zahvalim vlasnici na komplimentu. Baš kao i ja, ima dugu smeđu kosu, tamne oči, okruglasto lice i... hm, puno bolji ten nego ja. I puno bolje noge. I... Do kasnog poslijepodneva toliko sam se overdozirala Majinim likom i djelom da sam se počela osjećati kao ružno pače. U mojoj glavi Maja je postala skupa dizajnerska torba, a ja njezina jeftina i loše sašivena kineska kopija. Majin lik počeo me proganjati. A ja sam svojim nesigurnostima počela proganjati dečka.

Što pokušavam reći? Neke veze ne uništi nedostatak ljubavi nego nedostatak samopouzdanja. I zato, ne guglajte. Ljubite!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj