“Help! Spustio mi se duhovni k.”

27/01/2020

“Kad se apstinencijska faza prestane brojiti u danima i počne u godinama”, analizira Jasmina Rodić

Razlika između seksa i ljubavi jest u tome što nas seks oslobađa tenzija, a ljubav ih uglavnom uzrokuje”. Rekao je Woody Allen. What does he know. Budimo realni, i seks i ljubav uzrokuju ozbiljne tenzije. I to raznih vrsta. Posljednjih pet godina, otkako sam muškarce stavila na pauzu (odrasle mislim:), totalno sam stress free. Bezbrižno otvaram rezultate Papa‑testa, bezbrižno se javljam na telefon, bezbrižno trpam u usta četvrti jaffa keks u pola 11 navečer... (nije da se moram pred nekim skinuti). Postala sam toliko bezbrižna da me to počelo brinuti. Kad se apstinencijska faza prestane brojiti u danima i mjesecima, a počne u godinama, jedno se jutro probudite s onom poznatom melodijom iz “Zone sumraka” u glavi. I to iz epizode u kojoj glavnu junakinju ušiše vlastiti televizor i prebaci na kanal na kojem parental advisory apsolutno nije potreban – jer se tamo nikad nitko ne ševi. Dok sjedim u gledalištu nekog pristojnog katoličkog showa s pjevanjem, moja prijateljica je upala u porn channel. Ušavši u status “Divorced & happy about it”, odlučila je uživati u blagodatima života zvanim mlađi frajeri kojima se stalno diže i ne može se načuditi kako se – da se simbolički izrazim – meni više uopće “ne diže” (moj prijatelj TČM ima teoriju o tzv. duhovnoj kiti koju je puno teže napaliti od one prave, a s godinama ona počinje voditi glavnu riječ).

Priznajem, i mene je to počelo mučiti. Je li moguće da mi seks i muškarci baš uopće ne fale?! Ili je to više ona varijanta lisica i kiselo grožđe s obzirom na to da i nemam gdje upoznati potencijalnog kandidata (u dječjem parku većinom su oženjeni, a to je jedino mjesto na kojem me se uglavnom može pronaći, ako nisam kod kuće ili na poslu).

ski-jasmina-0490095145

Jedino s čime trenutačno u svom životu mogu usporediti seks je – skijanje. Znate ono kad ga tek otkrijte pa poludite za njim. U dvadesetima ne propuštate nijednu skijašku sezonu, jurite k novim vrhuncima i u stanju ste skijati satima bez ikakve potrebe za pauzom. Čak i kad se navečer mrtvi umorni vratite sa staze i zaspete, i u snu vozite slalom. Najprije imate svoje omiljeno skijalište, a onda vam ono dosadi pa krenete svake sezone istraživati neko novo. I tako sve do tridesetih u kojima zbog posla, ozljede ili bebe u kući počnete preskakati sezone. Tješite se da je to samo faza i da ćete već sljedeće godine ponovno osjetiti uzbuđenje crne staze. Tu i tamo uspijete se dokopati snijega, ali prokleto to globalno zatopljenje, sve ga je manje i manje. Fast forward do četrdesete. Ako ne budete jako oprezni, skijanje se iz životne strasti lako pretvori u mutnu uspomenu. Hm, mislim da mi je krajnje vrijeme da ponovno stanem na skije.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj