Blogerica: Vjeran kao pas

28/04/2015

Treba li doista držati frajere na kratkom povocu, pitala se blogerica Jasmina Rodić nakon što je s frendicom prošetala parkićem, istim onim u kojem su pijani klinci noć ranije revali Mišine hitove

Prošli je vikend protekao u znaku parkova. U petak navečer, iscrpljena pijanim klincima koji su revali Mišine hitove na klupici ispred zgrade, oko ponoći sam se pretvorila u povampirenu bakicu i nazvala muriju. Ne znam, možda je kriv pun mjesec, ali stvarno ih više nisam mogla trpjeti.

yU subotu ujutro, nakon što je služba gradske čistoće pokupila prazne boce piva, prazne kutije pljuga i ostatke polupojedenih sendviča koje je u parku ostavilo “cvijeće naše mladosti”, isti taj park i klupice u njemu zauzeli su roditelji s djecom. I poneka solerica koju je udana prijateljica natjerala da joj pravi društvo dok odrađuje obaveznu vikend-epizodu zvanu “izvođenje djece na zrak”.

– Pogledaj ovog malog. Već ga vidim kako za deset godina puši Marlboro, eksa pivu i šora se s nekim u parku – šapćem Teni, mjerkajući petogodišnjeg klinju koji pokušava odgurnuti vršnjaka s vrha tobogana kako bi se on prvi spustio.

– Danas si iznimno dobre volje, ha – odgovara namigujući. Okej, možda se baš i nisam naspavala, a možda sam samo opet upala u onu fazu kad mrzim cijeli muški rod (prošli tjedan doznala sam da frajer koji se prije nekoliko mjeseci kleo da sam ja žena njegova života šalje lascivne poruke mojoj prijateljici, a onda mi je malo pozlilo kad me dečko moje susjede, ničim izazvan, pouknuo na fejsu i poslao neku glupu poluupucavajuću poruku (ne znam trebam li joj reći, nismo baš toliko bliske...).

Uglavnom, trenutačno sam u fazi da ne vjerujem frajerima ni kad mi kažu da je nebo plavo. A danas je baš posebno plavo. Na klupici preko puta nas sjede dvije cure. Tako je lako skužiti koja je udana, a koja solo. Udana “majka, žena, kraljica” odjevena je casual i nema šminke. Njezina solo prijateljica ima ful make up i totalno je sređena jer nikad ne znaš kad ćeš nekog upoznati.

S druge strane parka sjedi zgodni mladi tata s kćerkicom i mjerka nas – malo jedan “set” prijateljica, malo drugi, kao pas kojem se pred nosom maše biftekom. Sve dok mu nije došla žena, nakon čega je pokorno spustio pogled kao psić koji je napravio neko sranje dok ukućana nije bilo kod kuće. O da, ovaj bi garant napravio teški kuršlus, ali ga je žena prokužila pa ga drži na kratkom povocu.

– Ja ne želim držati svog frajera na povocu. Ne želim se time baviti... gdje gleda, kome šalje poruke, bi li, da mu se ukaže prilika, maznuo moju prijateljicu, sestru, kolegicu s posla... i svog brata također! Na dio “i svog brata također” Tena počinje vrištati od smijeha, a moram priznati da je i meni dobra fora. Taman za kolumnu :)

– Ne, ozbiljno, da nema tvog Gorana, stvarno bih izgubila svaku nadu da tamo negdje vani postoje normalni, odani i vjerni muškarci – nastavljam.

– Znam, užas. Ponekad se i ja pitam je li moguće da je toliko dobar i normalan. Pitam se skriva li i on nešto, neki kostur u ormaru – smije se Tena.

– Ne skriva. Naprosto te voli. – ...i svog brata također – dodaje Tena i opet kreće hihot vječnih djevojčica ;)

Poslano 15.24

Jasmina Rodić

Novo

Komentiraj