Blogerica: Sretan rođendan, Mika!

28/05/2015

Na današnji dan 1932. rodio se Miroslav Antić. Koliko god sam u osnovnoj mrzila bubati biografske podatke o piscima, taj sam se datum potrudila upamtiti (a da samo znate koliko loše pamćenje imam, znali bi koliko je to velika stvar:) jer nema većeg, boljeg i mudrijeg pjesnika od Mike :)

Mika Antić, rođen u Mokrinu u, kako se šalio, zemlji bez odjeka, zvanoj ravnica. Ali, oh, kako je samo odjeknuo. I na Facebooku se svako malo neka nova klinka zaljubi u njega i pravi važna citirajući njegove stihove na statusima. Baš me zanima što bi rekao da je živ. Bi li ga to živciralo ili bi mu imponiralo što se cure, kako se tamo kaže, lože na njega. Bosanski pisac Faruk Šehić izjavio je kako bi uveo zabranu citiranja pisaca i pjesnika na Facebooku jer, ukratko – što bi se svaka tuka kojoj padne napamet kitila njihovim perjem. Ali kad je tako divno to perje i lijepo se ušuškati u njega, pogotovo kad zagusti. Pa tako ni ova tuka neće poslušati Faruka nego će citirati Miku, u čast njegova rođendana:

“Valja se dobro osloniti o svoju hrabrost i ljubav, i plave slojeve nade. To je najprostiji način da pronađete sebe i domognete se mnogih nesvakidašnjih čuda.”

Poslano 19.20

u

Jasmina Rodić

Novo

Komentiraj