'Online dejting je kao botoks. Nitko o tome ne priča, a svi to rade. U to ime, u desno s prvim zgodnim'

21/06/2021

Ili ako ćemo kraće - upoznajte muke po Tinderu!

Well, skoro svi... Zapravo je prilično nevjerojatno da sam over 40 & singl, a još bez botoksa u licu i aplikacije Tinder na mobitelu. Da se razumijemo, nije da imam nešto PROTIV... Jednostavno još nisam skupila psihofizičku snagu da mi zabijaju igle u facu i da nepoznatim likovima na netu objašnjavam kako sam dogurala do četrdesete singl. Mislim, uopće nisam solo, imam divno dijete od gotovo šest godina koje je potpuno okupiralo moje emocije i vrijeme te zbog kojeg su moje “muke po muškarcima“ pale u drugi plan. Ustvari, radije bih da mi zabijaju igle u lice nego da opet moram proživljavati torturu dejtanja s promašenim likovima, beskonačna noćna dopisivanja koja nikamo ne vode, živciranja zbog toga hoće li nazvati, razočaranja kad nakon nekoliko tjedana nestane bez traga, a baš mi se bio svidio ili muke kad mi se ne svidi, a uporno odbija nestati.

Pa zasad poput nekog voajera s velikom strašću gledam lica svojih prijateljica da vidim učinak botoksa i zavirujem u zaslone njihovih mobitela da vidim učinak Tindera. Moram priznati da zasad botoks više obećava. “Hm, ovaj ima smisla za humor, u desno s njim”, vičem i vrištim od smijeha izvaljena na secesijski bračni krevet famoznog Jovaninog stana u centru Beograda. Iza prozorskog stakla svjetlucaju svjetla Narodne skupštine, moje je dijete kod svog oca, a ja sljedećih nekoliko dana planiram provesti potpuno dokono (brojeći dane dok mi se moje sve ne vrati), bingajući serije na Netflixu i gurajući ulijevo ili udesno Jovanine potencijalne udvarače na Tinderu. Na online dejting bacila se još tijekom proljetnog lockdowna u Srbiji, da ne poludi zbog dosade i policijskog sata.

Nakon što je uploadala svoju fotografiju iz poluprofila, odabrala catchy nadimak i obavila nekoliko kozmetičkih zahvata na informacijama (uključujući smanjivanje broja godina na malo dejtabilniju razinu jer it’s a cruel, cruel world out there), duboko je udahnula i skočila u valovito more online dejtinga. Kako mi se čini, ono vrvi plivačima svih stilova. Ima onih koji vole prsni dejting (već u drugoj poruci šalju kupaonski selfie svojih golih nabildanih prsa uz poruku “A sad ti“), onih koji inzistiraju na leđnom (ne se smiju pokazati lice jer su oženjeni ili u vezi), ima tragično loših plivača i onih toliko vještih da ti je jasno kako već dugo plivaju tim vodama. Osjećam se kao da stojim ispred divovskog akvarija i promatram sve te raznolike vrste, zaintrigirana, zabavljena, ali i potpuno sigurna jer – nisam unutra! (Barem ne još.) Na zaslonu se upravo pojavio novi Jovanin kandidat, smeđokosi tridesetogodišnjak baby facea koji se prilično potrudio oko opisa žene kakvu NE želi.

“Hope you: dont’s smoke, drink, do drugs, are into astrology, have a thousand selfies on Instagram, are not here to beg for IG followers & are not here to beg for free weed.“ “Mukica, ovaj se baš potrudio, zaslužio je da mu nešto odvratimo“, kroz smijeh konstatira Jovana. Odlučile smo se za “Ćao, da nisi možda Riba?“, a onda prešle na sljedećeg kandidata koji - “Voli prirodu, glazbu i kuhanje te traži nekog aktivnog tko ima mašte i inicijative, tj. djevojku s kojom bi radio moderan format emisije o prirodi“. “Moderan format čega?!?“ , pitam i namigujem jer Jovana upravo vizualizira isto što i ja. “Jao, bre, pa ovaj bi da kara u prirodi i to snima“, zaključuje, a onda se obje počinjemo toliko smijati da mi se maskara slijeva niz lijevi obraz. “Užasne smo, oni traži srodne duše, a mi se sprdamo“, kažem s dozom grizodušja. “Maco, nemoj da se živciraš. Ovdje rijetki traže dušu, više ih zanimaju neki drugi dijelovi“, kaže Jovana donoseći nam po čašu bijelog vina.

Ostatak večeri odlično smo se zabavljale bacajući njezine kandidate u lijevu i desnu stranu, a nakon što sam legla u krevet, počelo me proganjati pitanje - kad smo postale toliko ironične, skeptične i nepovjerljive? Koji je to bio prijelomni muškarac, veza ili rođendan koji je ubio i zadnje zrno ljubavnog optimizma u nama? Ili je to zrno još tu negdje, zatrpano debelim naslagama loših iskustava te čeka neku dovoljno snažnu zraku sunca pa da nikne u nešto prelijepo. Against all Tinder odds.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj