Žene će NAPOKON dobivati jednaku plaću kao i muškarci... za 170 godina

27/10/2016

Jupi?

 

Imamo jednu dobru i jednu lošu vijest. Dobra je ta da sve ukazuje to kako će žene uskoro početi dobivati jednaku plaću kao i muškarci.


Loša vijest? Pa, kad kažemo „uskoro“, mislimo za otprilike 170 godina.

Naime, svake godine, Svjetski Ekonomski Forum objavljuje nove rezultate istraživanja spolni razlika kad su u pitaju prihodi, edukacija, zdravlje i politika. Prošle su godine statistike najavile kako ćemo jednaku plaću početi dobivati za 118 godina i ne znamo što se dogodilo, ali, ako je suditi prema ovogodišnjim rezultatima, stručnjaci su fulali za 53 godine. Prava sitnica. Da vam skratimo računanje, jednaku plaću možemo očekivati negdje oko 2186. godine.

USA Today naglašava kako je za razliku u prihodima jednaka krivnja na visoko industrijaliziranim zemljama kao i na onima koje se još razvijaju. Top 10 najuspješnijih zemalja kad je u pitanju jednakost su Island, Finska, Norveška, Švedska,, Ruanda, Irska, Filipini, Slovenija, Novi Zeland i Nikaragva, dok je „obećana zemlja“, SAD, na nezavidnom 45. mjestu.

Pa, iako nam je drago živjeti u znanju da će se taj trenutak jednom dogoditi, nadamo se da će uskoro izmisliti i napitak za besmrtnost ili bar nešto što će nam produžiti životni vijek za koje stoljeće kako bismo i sami mogli prisustvovati tom velikom događaju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj