Želite više pratitelja na Instagramu? Za početak napravite najčarobnije fotke!

29/12/2021

Želite li uz fotografije koje objavljujete više lajkova, evo koje trikove morate znati...

Saznajte što je 'zabranjeno'. Na primjer, istraživanja su pokazala kao hashtag #drunk iliti #pijanstvo umanjuje šanse za lajkove i do 40%. Izbjegavajte sve što je provjereno na lošem glasu.

Slikajte iz pravog kuta. Bez obzira slikali selfie, ili krajolik, ili određene detalje, nemojte samo bezveze okidati. Malo se potrudite oko slike i pravog kuta jer vam dobra perspektiva može donijeti golemi uspjeh s fotografijama, baš kao što ga loša može upropastiti. 

Ograničite se! Pretjerane objave itekako vam smanjuju šanse za lajkovima. Stručnjakinja za Instagram objasnila je kako je najprihvatljivije objavljivati jednu do dvije slike na dan.

Zaboravite na Instagram filtere. Skinite neki od programa za uređenje fotografija s bogatim izborom opcija i pustite da se vaše fotografije istaknu među hrpom jednakih filtera.

Objavljujte više selfieja. Analize su pokazale da ljudi više lajkaju slike na kojima vam se vidi lice, i to čak 38% više nego slike na kojima vam se lice ne vidi.

#nofilter je hashtag koji biste redovito trebali koristiti, bez obzira na to koliko u njemu ima istine. Zašto? Zato što vam upavo ovaj hashtag povećava šanse za lajk 10 puta.

Fotografije s plavim tonovima dobivaju u prosjeku 25% više lajkova od onih s crvenim i narančastim tonovima. Dakle, zaboravite na sve one 'spaljene' fotografije i držite se hladnih tonova.

Crno bijeli svijet. Ne znamo je li u pitanju nostalgija, rast popularnosti vintagea i hipstera ili nešto deseto, no crno bijele fotografije donijet će vam više lajkova od bilo kojih drugih.

Ne pretjerujte s hashtagovima. Stručnjaci su procijenili kako je optimalan broj 7, stoga se ove brojke i pridržavajte. Proučite najpopularnije hashtagove za različite kategorije.

Izađite u svijet. Ljude privlače svjetlost i boje. Eksperimentirajte na suncu, kada je na vrhuncu, ali i kada izlazi i zalazi. Meka sunčeva svjetlost imponirat će vašem tenu i nesavršenostima, a posebice snimate li se iPhoneom.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj