Zašto su rane tridesete (puno) bolje od kasnih dvadesetih

16/07/2020

Zaboravite na prve bore i krizu srednjih godina, uzmite čašu, i nazdravite!

1. Znate sve one stvari koje su vam smetale u vezi vašeg tijela? Odjednom će vas apsolutno prestati briga za njih i napokon ćete se zaljubiti u svoje tijelo baš takvo kakvo je. Obećajemo!

2. Više vas ne muči FOMO. Sada znate da ne propuštate apsolutno ništa i da ponekad, što god se tog dana događalo, ništa ne može nadomjestiti izležavanje na kauču u vlastitom miru, u društvu njega, omiljene serije i šalice vruće čokolade, ili čaše dobrog crnog vina.

3. Samopouzdanje je posljednja stvar s kojom imate problema. Nemate osjećaj da jurite za ikakvim 'standardima' koje morate ispuniti i sretni ste baš takvi kakvi jeste. Znate što volite odjenuti, u čemu se osjećate i izgledate najbolje, znate kako i s kim najviše volite provoditi vrijeme i koji su vam prioriteti. I baš vas briga što bilo tko misli o vašim preferencijama.

4. Puno vas manje plaši ideja porođaja nego što je to bio slučaj prije 10 godina. Danas na porođaj gledate kao na jedan bolni dan koji se mora dogoditi ukoliko želite radost imanja potomaka, a ne kao na naaaajstrašnije iskustvo i bol koju je moguće zamisliti.

5. Možete uživati u jednoj jedinoj čaši vina i stati. Više vam ne trebaju pozamašne količine alkohola. Dapače, više cijenite jednu čašu dobrog pića i bistru glavu i misli, nego ludi provod nakon kojeg slijedi još luđi mamurluk.

6. Ne morate se brinuti kako ćete si priuštiti izlete, putovanja, koncerte, festivale. Jer napokon više niste na džeparcu nego zarađujete vlastite novce i niste ovisni ni o kome.

7. Noćni klubovi više vam ne padaju ni na kraj pameti. Sada vam nije jasno kako vam se uopće dalo izlaziti u preglasne, prenagužvane, zadimljene, znojne klubove, i to još u najneudobnijim cipelama ikad.

8. Danas odlazite na bolje odmore. Jer znate kada stati na loptu i kako ušparati novce za odmor o kojem već duže vremena maštate. A i planirate puno zanimljivije i ispunjenije odmore nego što su bili oni u dvadesetima i koji su se uglavnom svodili na beskrajno partijanje koje bi vas više umorilo nego odmorilo.

9. Odijevate se bolje nego ikad jer ste napokon izgradili vlastiti stil, opremili ormar hrpom statement i basic komada i jer vas više nije briga za trendove koji se mijenjaju iz sezone u sezonu. Da ne govorimo da trošite puno manje jer kupujete puno pametnije i promišljenije, i često na sniženjima.

10. Vaš dom više ne sliči na studentski dom već sve više nalikuje neodoljivim interijerima s Pinteresta. Obogaćen je hrpom detalja u koje ste uložili novac, vrijeme, trud i svoju dušu.

11. Imate manje prijatelja, ali ste za te koje imate sigurni da su vam prijatelji i u dobru i u zlu, do kraja života. A vrijeme ste odavno prestali gubiti na sve one koji vas se sjete samo kada nešto trebaju ili kada slučajno nalete na vas.

12. Imate dovoljno iskustva da mlađim djevojkama možete biti uzor i da ih možete voditi poput mentora. Vaš savjet danas doista vrijedi, a samozadovoljstvo koje vam taj osjećaj pruža je neprocjenjivo.

13. Boli vas briga što bilo tko misli o vama. Imate svoje 'JA' i ne date nikome da vam prodaje maglu i zamara vas s glupostima. Itekako ste svjesni što želite i volite i to je jedino što vam je bitno.

14. Iako su vam se počele nazirati prve borice, vaša koža izgleda bolje no ikad. Uredan život, uravnoteženi hormoni, i nezdrave navike odavno su iza vas, a na vašoj se koži to itekako i vidi.

15. Apsolutno ne želite ponovno imati 21 godinu. Kada ste bili u ranim dvadesetim, te su vam se godine činile predivnima, slobodnima, seksi... No sada kada gledate djevojke u tim godinama, drame koje prolaze i kako ni same još uvijek ne znaju što bi sa sobom, shvaćate da doslovno obožavate što ste ušli u tridesete!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj