Zašto su kasne dvadesete najbolje godine ikad

08/03/2017

Umjesto da vas puca depresija i kriza dvadesetih godina, uživajte u najboljim godinama svog života...

1. Svjesni ste koliko je zapravo ok vratiti se doma prije 2 ujutro. Ok, prije 1. Ok, malo iza ponoći. Jer se nakon toga događaju samo one stvari koje bi vas užasavale ili gadile, a koje primjećujete sada kada se više ne opijate.

2. Ne osjećate se kao najveći gubitnik zato što je petak navečer, a vi ste doma. Dapače, uživate doma u odmaranju i svojim malim kućnim radostima. A to je bolje nego da ste u nekom zadimljenom bircu, okruženi pijanim budalama i vraćate se doma toliko umorni da niste u stanju ni skinuti šminku.

3. Izlazak sada ima neko novo značenje. Sada to znači večera, ili film, ili piće s dragim prijateljima. Nikako partijanje po klubovima do zore.

4. Napokon ste selektirali prijatelje. Riješili ste se odvratnih i zločestih ljudi, propalica, kao i onih koji se nikada ne pojave na vrijeme i uvijek otkazuju dogovore. I sada ste super zadovoljni jer radije imate nekoliko pravih prijatelja nego hrpetinu bezveznjaka.

5. Mnogi su vam vikendi zapravo zabavni i često uključuju putovanja budući da vam se mnogi prijatelji žene/udaju. I apsolutno ne razumijete ljude koji ne vole vjenčanja. Vjenčanja su super - divno se sredite, fino papate, plešete, a često se događaju na divnim lokacijama. Vjenčanja su divno opravdanje za 3 dana uživanja!

6. Imate više novca za priuštiti si stvari koje su vam dugo bile nedostižne, i koje doista vrijede. Poput finog kaputa od prave vune umjesto onoga u kojem se stalno preznojavate i smrzavate naizmjence. Ili poput madraca na kojem je doista ugodno spavati.

7. Počeli ste pametno kupovati. Više niste toliko ludi da za jedan obični topić koji ćete obući jednom date 200 kuna. Ali shvaćate zašto je ok dati 1000 kuna za kožnu torbu koja vam se neće raspasti nakon jedne sezone i koja je dovoljno velika da u nju stane čak i laptop.

8. Brendovi i marke vam više nisu toliko bitno koliko kvaliteta, krojevi i materijali. Zapravo radije kupujete nešto što ne vrišti: ''Pogledajte me! Imam ovu skupu stvar koju jednostavno možete prepoznati po gigantskom logu!'' Shvaćate da je suptilnost puno otmjenija.

9. Bliski ste s vašom mamom. Znamo da su mame zakon, bez brige!

10. Odustali ste od praćenja nove glazbe i velikih hitova koji se pojavljuju svakih nekoliko dana i koji su 'taaako stari' nakon svega par mjeseci. Odjednom vam se glazba koju su slušali vaši roditelji (tako je, roditelji, ne starci) čini jako simpatična. I tako ugodna...

11. Vjerojatno više ne morate proživljavati cimerstva. Ako živite s nekim, taj netko je vjerojatno osoba s kojom spavate i s kojom želite provesti život.

12. Prštite od samopouzdanja i više ne zazirete od dijeljenja svog mišljenja. Svi imaju pravo na vaše mišljenje!

13. Prošlo je dovoljno vremena od početka dvadesetih kada ste bili još poprilično balavi i kada zapravo niste bili sigurni u kojem će vam se život smjeru razvijati.

14. Dovoljno ste odrasli da se nikome ne morate ispovjedati kamo idete, s kim i kada se vraćate. I dovoljno ste zreli da birate pristojna mjesta, ugodno društvo i da se vratite doma u normalno vrijeme. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj