Promo

Zara Hrvatin: čak i kad pomislim da bi bilo najbolje ne raditi ništa, lako pronađem motivaciju da odradim sve što sam zamislila!

09/11/2021

Teško je pronaći žene koje se za 'onih dana u mjesecu' ne osjećaju sputano te bi najradije ujutro ostale u krevetu i odgodile sve obaveze za neko drugo vrijeme. I naša sugovornica Zara Hrvatin znala se, ponekad kaže, osjećati tako.

'Nemam prevelikih problema, iako sam u nekom periodu života u vrijeme menstruacije podosta bila ranjiva. Sada je sve nekako došlo na svoje i uglavnom mogu raditi sve!'

I upravo tako, poput nje, sve bismo trebale pronaći način da i tada živimo posve normalno. I da statistiku koja kaže da više od 40 posto djevojaka za vrijeme mjesečnice izbjegava bilo kakve sportske aktivnosti, promijenimo na bolje.

2

'Koliko god se teško činilo, tjelovježba mi uvijek dobro dođe i osjećam se puno bolje i lakše nakon', govori nam Zara te otkriva što joj je tada ipak najvažnije.

'Udobnost prije svega, da mogu napraviti korak i pokret kakav želim, da se osjećam golo i nesmetano kada i imam i nemam robu na sebi. Feeling mora biti isti ili barem približno sličan.' I upravo zato bira komade iz najnovije adidas trening kolekcije, koja nas svojim simboličnim nazivom Stay in play poziva da nastavimo uživati u životu i svakom danu. Riječ je o Techfit Period Proof odjeći, koju čine duge i kratke tajice, s posebno kreiranim zaštitnim slojevima i visoko upijajućim jastučićima te tako pruža nevjerojatnu sigurnost i zaštitu od curenja pri svakom pokretu. I onaj osjećaj sigurnosti i nesputanosti, kakav Zari pruža ples.

3 6

Naime, otkrila nam je koje to vježbe najradije izvodi kada ima mjesečnicu, jer joj tada najviše odgovaraju.

'Mislim da je moj odgovor na to pitanje uvijek ples, i to onaj kod kuće, spontano i nesmetano sama sa sobom. Bitno mi je pokrenuti energiju unutar tijela i sve suvišno i nepotrebno kanalizirati van, a novoj energiji dopustiti da se nesmetano nastani u svaki kutak.'

Čak i onda kada pomisli da bi bilo najbolje ne raditi ništa, lako pronalazi motivaciju da odradi sve što je zamislila.

4

'Život, koji je kao takav apsolutno predivan svakodnevno me motivira da ustanem iz kreveta', govori nam Zara napominjući da je nužno prepoznati sve ono što nam odmaže i pokušati to promijeniti.

'Mislim da ništa ne treba gurati od sebe na silu i pokušavati zatomiti. Prihvaćanje i davanje pažnje i onome što nije najbolje, pomaže nam da to i na poslijetku promijenimo. Sve je toliko prolazno da bi se zadržavali dugo u jednom stanju, no prepoznavanje modela koje ponavljamo i koji nas dovode u određeno stanje, koje nužno nije najzdravije za nas same, stvarno je oslobađajuće.'

5

Jednako najzdravije i oslobađajuće kao i vježbanje koje za nju znači sljedeće:

'Oslobađanje energije i dopuštanje iste da kola mojim tijelom. Tijelo kao takvo je naše jedino istinsko vozilo u ovom svijetu i njega treba konstantno voziti i podmazivati kako bi što jednostavnije išli naprijed!'

 

 

PROMO

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo