Zaljubljeni u fotografiju Maps of Light

04/09/2019

Uplovite u čaroban svijet bezbrižnosti i nostalgije...

Dvadesetšestogodišnja Mirjana Pjevac fotografijom se bavi još od srednje škole, a prvu samostalnu izložbu imala je sa svega 18 godina. Iz kuće rijetko izlazi bez fotoaparata jer ima bolesnu opsesiju da će propustiti neki dobar kadar. 

Njen rad možemo pratiti na Instagram profilu MapsOfLight, a tiče se mapiranja prostora kroz različite umjetničke tehnike, što vuče korijene iz njenog diplomskog rada “Mape prostora” na likovnoj akademiji. 

2

Cilj cijelog rada bio je sačuvati zapis o vremenu i prostoru zauvijek u obliku crteža, slike i u konačnici fotografije, suprotstaviti se prolaznosti vremena te omogućiti sebi i promatračima putovanje u prošlost kroz prisjećanje prostora i vremena uz osjećaj nostalgije. 

3

Upravo ta likovnost, osjećaj nekih minulih vremena i igra svjetlom ono su što karakterizira njenu fotografiju i čini je toliko magičnom i posebnom.

4

Mirjana kaže kako nikada ne bi otišla na putovanje u neku zemlju gdje ne smije fotografirati. Kroz sve što radi nastoji se igrati i uživati:  znatiželja je ono što je pokreće i dovodi do novih ideja. 

5

Kaže da bez umjetnosti ne bi bila to što je danas i da je upravo odnos prema umjetnosti i životu potiče da jasnije vidi i osjeća ono što je okružuje te tako postaje svjesnija sebe.

6

Nadamo se da će vas njene fotografije podsjetiti (i vratiti) na neka sretnija i bezbrižnija vremena, nas definitivno jesu!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj