Vrijeme za detox

20/02/2019

Hura, preživjeli ste zimu! Naše najdraže godišnje doba uskoro stiže ali budite spremni na to da se nećete odmah osjećati čilo poput proljetnog povjetarca. Možda će vam trebati generalno čišćenje

Bila je to duga zima – i jeli ste tešku hranu, slabo se kretali, sunca gotovo niste ni vidjeli i sad napokon, kad je proljeće skoro pa tu, umjesto da uživate na otvorenom, vi se jedva dižete s kauča. Možda vam treba detoksikacija, i to kompletna – vašeg tijela, doma i emocija. Pronašli smo samo dobre savjete koji će vam pomoći da očistite organizam i osjećate se sjajno.

OČISTITE SVOJ JELOVNIK

Osim izbacivanja nezdrave hrane sa svog tanjura, mogu vam pomoći dodaci prehrani i biljke Ako svom organizmu želite pružiti pravu detoksikaciju, neko se vrijeme odreknite alkohola, smanjite unos šećera, rafiniranih namirnica i pržene hrane. U proljetnom čišćenju mogu vam pomoći i neki dodaci prehrani. Vitamini B skupine iznimno su dobri za čišćenje organizma, kao i antioksidansi poput vitamina C, cinka i selena. Ako niste pobornik suplemenata, i priroda nudi izvrsne čistače. U proljetnoj “generalci” pomoći će vam čaj od maslačka, koprive i bazge. Biljke koje su također iznimno dobre i čije ekstrakte možete kupiti su čičak, breza, potočarka...

OČISTITE SVOJU KOŽU

Sauna Ne, nisu namijenjene samo penzićima, kao što vam je rekla frendica. Sauna pomaže da vaše tijelo i koža izbace otpadne tvari.

Četkanje kože na suho Tako ćete potaknuti limfu – nježno počnite četkati od stopala prema gore i uvijek u smjeru srca.

Prebacite se na prirodnu kozmetiku Ne mislimo za stalno, ali dok traje detoksikacija, upotrebljavajte što manje proizvoda punih kemije.

jjhjhjh

OČISTITE SVOJE EMOCIJE

Hej, nemate se čega stidjeti – svi ih imamo i ništa u vezi s negativnim emocijama ne bi trebalo biti negativno. Ipak, takve emocije lako postanu toksične, ali samo ako ih odbacujemo, ne želimo se suočiti s njima, ako ih potiskujemo, skrivamo ih, lažemo da ih nemamo... Takvi postupci vode u depresiju, ovisnosti i malodušnost. Još jednostavnije rečeno, ako dopustite da se toksične emocije nakupljaju, emocionalna toksičnost vodit će do fizičke toksičnosti. Ali jedna dobra vijest – i nije tako teško upravljati “negativnim” osjećajima kao što mislite. Jednostavne stvari, poput šetnje, meditacije, plesa, slušanja glazbe ili pisanja, mogu biti dobar uvod u otpuštanje toksičnih emocija. No prije toga morate spoznati koju emociju smatrate toksičnom te kako se pojavljuje i kako djeluje na vas. Preuzmite odgovornost za nju, ali, molimo, bez osjećaja krivnje! Popričajte s nekim bliskim o tome (uvjerit ćete se da svi mi imamo svoje demone) i vidjet ćete kako otrovi polako nestaju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj