Vrhunske knjige i vrući popusti na virtualnim policama

13/11/2020

Ove godine Interliber se seli na virtualne police web shopova na kojima su se izdavači cijele Hrvatske udružili u akciji Knjiga svima i svuda!

Kao i svake godine, i 2020. knjiški moljci diljem Hrvatske i šire dugo su čekali jesen u nadi da će moći uloviti dobre prilike i vratiti se kući punih ruku (ili torbi) knjiga. Ali, epidemiološka je situacija takva da bi održavanje Međunarodnog sajma knjige u Zagrebu bilo praktički nemogućepa je 43. izdanje Interlibera odgođenza proljeće 2021. 

No, samo zato što nećemo vidjeti štandove krcate starim i novim naslovima po povoljnim cijenama ne znači da vrhunskih noviteta i nevjerojatnih rasprodaja neće biti. Usklopu akcije Knjiga svima i svudanaime, izdavači su odlučili lansirati svoje novitete na online trgovine.

Tako i Stilus knjiga na svom web shopu www.stilus-knjiga.hrnudi neponovljivu superakciju i jako zanimljive nove naslove nakladnika Stilus, 24sata, Poetika, Indigo i Corto.

Povirimo u nekoliko njihovih noviteta:

SREDITE SE, Gary John Bishop

Dosadilo vam je osjećati se us*ano? Ako jest, Gary John Bishop ima odgovor. U ovom izravnom priručniku Bishop nudi alate i savjete potrebne da razbijete okove koji vas sputavaju i postanete istinska i sređena inačica sebe. “Probudite čudo u sebi”, savjetuje vam.

 

“Ovo uporno zaboravljate – vi ste j**eno čudo od ljudskog bića”. Ne stoje vam na putu drugi, nisu ni okolnosti ono što blokira vaš razvoj, nego vi sami i negativan samogovor koji neprestano vrtite po glavi. Ova knjiga nudi osvježavajuć, izravan pristup koji će vam pomoći da prevladate samonametnuta ograničenja.

 

GROB ZA DVOJE, Anne Holt 

Selma Falck pala je na najniže grane. U kratkom vremenu izgubila je sve – supruga, djecu, posao u uglednom odvjetničkom uredu – i sada živi sama u sirotinjskom stanu. Sve dok joj na vrata ne pozvoni Jan Morell, čovjek odgovoran za njezin pad, i zatraži pomoć. Njegova je kći Hege, najbolja norveška skijaška trkačica, optužena za uzimanje dopinga. Uspije li Selma pronaći dokaze da joj je podmetnuto, Morell će povući sve optužbe protiv nje. Do kvalifikacija za Olimpijske igre preostalo je svega nekoliko tjedana, a Selma usto mora ponovno pohvatati i konce vlastitoga života, pa se zadatak čini nemogućim.

Kad jedan elitni skijaš umre u neobičnim okolnostima, a obdukcija poveže taj slučaj s Heginim, Selmi postane jasno da se u najvišim sportskim krugovima plete opasna mreža laži, korupcije i skandala. Vremena za rješavanje slučaja sve je manje, još jedna osoba je ubijena, a i sama Selma nađe se u opasnosti…

 

SVETA KRV, SVETI GRAL, Henry Lincoln, Michael Baigent, Richard Leigh

Krajem 19. stoljeća, u zabačenom francuskom selu na istočnim obroncima Pireneja, lokalni svećenik otkrio je ispod oltara svoje župne crkve nešto što ga je učinilo neobjašnjivo bogatim i omogućilo mu da za života troši i raspolaže golemom svotom novca te sklopi poznanstva s nekima od najistaknutijih ličnosti onodobnog francuskog kulturnog i javnog života.

Slučajno otkriće „skrivenog blaga“ krajem 19. stoljeća preraslo je s vremenom u suvremenu potragu za Svetim gralom – priču dosad neviđenih povijesnih razmjera koja od šifriranih poruka na pergamentima vodi do tajnih društava, vitezova templara, katarskih heretika iz 12. i 13. stoljeća te franačkih kraljeva čija je loza svrgnuta prije više od 1300 godina, a čiji su vladavina i podrijetlo još uvijek prekriveni velom povijesne tajne.

 

DIVLJE ISKRE, Nikita Gill

Otkrijte moćnu poeziju koja se obraća svima nama: zbirka pjesama o ljubavi, gubitku i iscjeljenju duše savršena za sve koji vole Rupi Kaur.

U ovoj čarobnoj zbirci pjesama, Nikita Gill bez sustezanja istražuje vatru koja gori u svakoj ženi i osjećaje koji počivaju u dubini duše. Junakinje bajki i mitova, mudrost božica i stih koji žari fantastičnom ljepotom – ova iskrena i moćna zbirka eksplozija je ženstvenosti, snage i osobnoga rasta. U ovim stihovima čitatelji će pronaći veličanstvenu energiju iz kakve se rađaju otpor i revolucija.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj