Umjesto koktela, ovog se ljeta osvježavajte čajevima!

25/06/2019

Topli čaj usred ljeta možda vam zvuči kao užasna ideja, ali pijući topla pića puno ćete se manje znojiti nego pijući ledeno hladna...

Brusnica je izvrsna u borbi protiv urinarnih infekcija, snižava razinu kolesterola, a korisna je i u liječenju ulkusa želuca.

Kamilica je tisućama godina poznata po svom umirujućem djelovanju, ublažavanju tjeskobe i stresa. Šalica ovog čaja prije spavanja odlična je za opuštanje, a umivanje čajem od kamilice odlično je i za vaš ten.

Crni čaj smanjit će razinu kolesterola u vašem tijelu, osloboditi vas stresa i popraviti vaše pamćenje i kognitivne sposobnosti.

Rooibos čajevi usporavaju starenje i osnažuju vaš imunološki sustav pa su idealni u vrijeme kada vas muče alergije i kada je povećana opasnost od prehlada, ali odlično su osvježenje i u toplim danima.

Zeleni čaj najbolji je čistač organizma, a toliko je snažan da može ubiti stanice raka i usporiti njihov rast. Odličan je za mršavljenje i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, a k tome je i izuzetno ukusan, posebice u kombinaciji s limunovim sokom.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj