Tri brza podizača samopouzdanja

12/04/2017

Kad idete na razgovor za posao, blizu ste važnom promaknuću ili samo trebate podići razinu samopouzdanja...

Prema novom istraživanju, objavljenom u magazinu Social Psychological and Personality Science, moćne se osobe osjećaju moćnije dok govore o sebi i vlastitim iskustvima nego kad slušaju o tuđim. Pa, držite se one: „hvalite me usta moja“, a usto iskušajte sljedeće savjete za povećanje osjećaja snage i moći:

1. Zauzmite moćnu pozu. Stavite ruke iza glave s isprepletenim prstima i raširenim laktovima ili ih savijene u laktu držite na kukovima. Istraživači sa sveučilišta Harvard i Columbia utvrdili su da samo dvije minute provedene u ovakvom stavu utječe na neuroendokrini sustav koji osobu čini moćnijom tako što podiže nivo testosterona za 20 posto, a smanjuje nivo kortizola za 25 posto.

2. Bez gledanja u oči. Iako nas odmalena uče da je gledanje sugovornika u oči pristojno i lijepo, prema novim psihološkim saznanjima, lakše ćemo nekoga u nešto uvjeriti ako ga ne gledamo u oči. Jedan od mogućih razloga za to je što sugovornik može vaš nastup protumačiti kao agresivan ako ga previše gledate u oči.

Ostatak teksta pročitajte na sensaklub.hr.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj