Treba ti ideja za vikend getaway? Imamo ih nekoliko!

26/09/2019

Možda nemate cijeli godišnji na raspolaganju, ali i par dana bit će dovoljno da napunite baterije za novi tjedan...

Koncert u Budimpešti

Ove subote, na Trgu heroja, u 20 sati, u sklopu Super Concerta nastupit će Bryan Adams. Iako je njegov koncert dio turneje kojom promovira svoj novi album 'Shine a Light', ne sumnjamo kako će sve obožavatelje počastiti i svojim klasicima poput 'Summer of '69', I Do It for You', 'Run to You', 'Please Forgive Me', 'Have You Ever Really Loved a Woman' i ostalima. Budimpešta je jedan od onih gradova za koje nam ne treba poseban razlog da ju posjetimo, a kada je u kombinaciji i odličan koncert poput ovoga, teško je pronaći razloge za ne otići. Najbolji dio cijele priče - koncert je potpuno free!

2

Izložba u Beču

Baš poput Budimpešte, Beča se ne možemo zasititi. Bilo da je u pitanju zapanjujuća arhitektura, odličan koncert, brojna kulturna događanja ili jednostavno udisanje punim plućima kozmopolitskog duha ovog grada, uvijek ćemo rado pronaći razlog da ga još jednom posjetimo. U subotu, 28. rujna, u 18 sati, otvara se izložba autorice Lydije Patafte u galeriji Bellart na adresi Fasangasse 42. Ova iznimno talentirana umjetnica rodom iz Slovačke već dugi niz godina živi i stvara u Zagrebu gdje sa suprugom vodi concept studio sa showroomom. Iza nje je 9 grupnih i 11 samostalnih izložbi, a ovoga puta u Beču izlaže slike velikih formata u tehnici akrilik na platnu. Već jedan pogled na njezina djela uvlači nas u jedan napose poseban svijet u kojem bismo se vrlo rado izgubili. Možda to ne možemo zauvijek, ali i par sati posjete izložbi divan je početak.

3

Šetnja kroz krošnje u Sloveniji

Ako ste više od prirode nego od kulturnog uzdizanja, ili ste jednostavno zaželjeli svježeg planinskog zraka, oduševit će vas ova atrakcija udaljena tek par sati vožnje. Šetnica među krošnjama, toliko blizu oblacima, otvorena je na Rogli. Na 35 metara visine čekaju vas kilometar dugačke dvije kružne staze, toranj s vidikovcem s kojeg se pruža predivan pogled na okolnu prirodnu, a sve koji vole stvari začiniti prstohvatom adrenalina zasigurno će oduševiti tobogan s kojeg se spuštate niz 40 metara dugačku atrakciju. Okolicom možete biciklirati, smjestiti se u jednu od hiža s tradicionalnim zalogajima ili se pak odlučiti na opuštanje u bazenu i sauni. Za što god se odlučili, sigurni smo da nećete pogriješiti i da će vas ove aktivnosti u potpunosti opustiti i regenerirati, baš kao što bi to vikendima i trebalo biti.  

4

Foto: Zážitková Akademie (ZAK)

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj