'To do' lista svake samosvjesne žene!

18/10/2019

Prije braka, djece i ostalih obaveza, posvetite se stvarima s ove liste...

1. Naučite što vas usrećuje. Vaše dvadesete idealne su godine za otkrivanje tko ste, što vam se sviđa, i što vas u životu ispunjava. Otkrijte u kojem se zanimanju vidite, gajite nove hobije koji će vam pomoći da bolje upoznate samu sebe, i naučite provoditi vrijeme sami sa sobom živeći život koji vas ispunjava i raduje.

2. Cijenite sebe kao jedinstvenu osobu. Svatko je od nas rođen kao jedinstvena kombinacija mana, vrlina, sposobnosti i talenata. Taj jedinstveni paket vaših karakteristika mogao bi biti vaše najveće blago naučite li se život oblikovati na najbolji mogući način upravo uz pomoć kvaliteta koje posjedujete. I vi, kao i svatko drugi, imate što doprinijeti svijetu.

3. Čitajte koliko god možete. Jednom kada budete imali djecu, supruga, ozbiljno radno vrijeme i gomilu drugih obaveza, teško ćete pronalaziti vrijeme za sebe. A budući da vas čitanje gradi kao osobu i obogaćuje vaš vokabular i vaš um, čitajte sada koliko god puno možete.

4. Usvajajte zdrave navike. Što ih prije usvojite, to bolje za vas, a savršeno vrijeme za bavljenje samom sobom upravo su godine pred vama. Nanosite hidratantnu kremu, vježbajte redovito, koristite proizvode sa zaštitnim faktorom, hranite se zdravo, forsirajte zdravi bioritam... Bit ćete nam zahvalni jednog dana!

5. Pobrinite se za svoju 'prtljagu'. Neraščišćeni odnosi iz prošlosti, rane koje nikad nisu zacijelile, problemi s kojima nikako da se uhvatite u koštac... Sve je to emocionalna prtljaga koja nikome ne treba, pa tako niti vama. Ako vas muče određeni problemi i ako ih niste u mogućnosti riješiti sami, ako je potrebno, potražite i stručnu pomoć. Samo nastojte riješiti se svega što vas muči i što sabotira vaš trud!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj