Ako odvojite vrijeme za sebe, na dobrom ste putu da usvojite svakodnevne navike uspješnih žena!

28/12/2021

A evo i što biste još trebali uvesti u svoju svakodnevicu!

Kopirati važne podatke. Carrie Bradshaw naučila nas je mnogo toga, a između ostalog saznale smo i koliko je važno kopirati sve podatke koji su nam važni. Sjećate li se one epizode kada je Carrie izgubila sve podatke jer ih nije kopirala? Neka nam to bude upozorenje da se i mi možemo pronaći u takvoj situaciju. Kako biste to izbjegle, budite spremne!

Vježbati. Nije važno je li riječ o 30 minuta šetnje ili o nekakvom ekstremnom sportu. Ono što je bitno je da pronađete vrstu rekreacije koja vam najbolje odgovara. Ne kaže se bez razloga da je u zdravom tijelu zdrav duh!

Držati financije pod kontrolom. Jako je važno da uvijek imate jasan uvid u svoje prihode i rashode te barem nekakav okvirni financijski plan. Primjerice kada planirate godišnji odmor, prvo biste trebale provjeriti stanje na računu. Ako taj dio zaboravite, mogla bi vas zaboljeti glava nakon što odmor završi. Od troškova, naravno. 

Čitati knjige. Pitate li se što uspješne žene rade u svoje slobodno vrijeme, otkrit ćemo vam tajnu – one se opuštaju čitajući knjige. Osim što ih čitanje odvede u neki drugi svijet i pokrene njihovu maštu, istovremeno ih i educira. Umjesto nekoliko sati na društvenim mrežama ubacite u svoj dnevni raspored barem dva ili tri poglavlja neke odlične knjige. Osim toga, možete čitati i dok se vozite u gradskom prijevozu. Neće vam toliko teško padati prometne gužve.  

Odvojiti vrijeme samo za sebe. Da biste bile uspješne, morate znati kako pratiti ovaj ubrzani način života. No, isto tako trebate znati kada je vrijeme da stanete i napunite baterije. Ne zaboravite nagraditi sebe za sve što ste postigle i izdržale. Hoće li to biti dobar shopping, mirina kupka, masaža, tretman u kozmetičkom salonu ili ćete jednostavno samo prespavati cijeli dan – na vama je. Ako mislite da je to gubljenje vremena, varate se. Tajna uspjeha krije se i u vremenu koje posvećujete za odmor i opuštanje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj