'A jesi si se ti to malo zbucala?': Imali 5 ili 35, s mamom ćete se vječno preprirati oko istih stvari...

05/05/2021

Ili 5 stvari oko kojih ćete se s mamom vječno prepirati...

Novac. Čak i da osvojite Eurojackopot, ona bi vam prigovarala da previše trošite i da ste nerazumni kad je novac u pitanju. Da joj priznate koliko ste stvarno u minusu i koliko ste stvarno platili onu torbu koju ste prošli tjedan naručili preko interneta, vjerojatno bi se srušila u nesvijest. Nije joj jasno kako niste u stanju baš ništa uštedjeti, a vama kako ona uspijeva toliko staviti na stranu.

Kilaža. Dobijete li tijekom zime koju kilicu viška, na obiteljskom će ručku pred svima konstatirati kako ste se "malo popravili" i prišapnuti vam kako biste možda trebali malo pripaziti što jedete. Skinete li pak te kilograme do ljeta, zabrinuto će pipati vaš struk, zapitkivati jedete li šta i po stoti put pričati priču o susjedovoj kćerki koja je na rubu anoreksije.

Dečki. Vašem prvom dečku nije mogla oprostiti dugu kosu i piercing u nosu, kod drugog ju je smetalo što previše puši (još da je znala što sve puši...), trećem je zamjerala što je studirao filozofiju a ne nešto isplativije poput ekonomije ili prava, četvrti joj nije bio iz dovoljno fine obitelji, peti je...bio peti i "uostalom, što je falilo onom prvom, već si mogla biti udana i imati dijete". Zvuči poznato?

Odjeća. Vaše omiljene Martensice su joj "one ružne bakandže u kojima hodaš okolo", vaš novi military kaput joj "je za muškarače a ne damu", a trendi tajice s jarkim cvjetnim printom su joj "totalno demode, kao košulja koju je ona nosila još u sedamdesetima". A tu je i vječno pitanje koja svaka požrtvovna majka postavlja svom djetetu čim temperatura  padne ispod dvadeset stupnjeva, a koje glasi: "jesi li se dovoljno toplo obukla?".

Hrana. "Jesi li jela". "Što si jela". "Koliko si jela". "Što planiraš jesti". Izluđuje vas ovim pitanjima, kao što vas izluđuje kad vas na obiteljskom ručku krene nutkati hranom kao da ste gošća koji se srami tražiti još.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj