Što stvarno mislimo o sebi

01/09/2014

Rezultati velikog inozemnog Cosmo istraživanja nisu nas nimalo razveselili...

Izašli su rezultati još jednog Body Love ispitivanja koje Cosmopolitan provodi na godišnjoj bazi. Iako bismo voljeli da su Cosmo djevojke doista nasmijane, seksi, vedre i smjele, reultati su nas pomalo rastužili.

U ispitivanju je sudjelovalo gotovo 1200 čitateljica, a odgovarale su na pitanja o tome kako doživljavaju same sebe, kakve su njihove prehrambene navike te koliko su tjelesno aktivne. Najviše su nas rastužili odgovori koji se tiču percepcije samih sebe.

Na jedno od pitanja - 'Koliko često se smatrate predebelima?', čak 27 posto ispitanica odgovorilo je 'svaki dan', 25 posto odgovorilo je 'više puta tjedno', a više od 25 posto njih odgovorilo je 'nekoliko puta mjesečno'. To nas dovodi do gotovo 80 posto mladih žena koje redovito nisu zadovoljne svojim izgledom.

Svega 5 posto žena zadovoljno je kako izgleda. Ili su se barem tako izjasnile. 63 posto ispitanica na različite načine nastoji smršavjeti, a čak 20 posto njih osjeća grižnju savjesti pri svakom obroku. 43 posto ispitanica jede skrivajući se. 75 posto ne osjeća se ugodno u bikiniju. I sve su to podaci koji nas silno rastužuju.

Jedno od pitanja bilo je i kako bi voljele izgledati kada bi mogle birati, a ovo su rezultati:


2

Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj