Što kada liježete kasno, premalo spavate i previše tulumarite?

04/08/2020

Isprobajte ovo, nama djeluje!

Razne medicinske studije potvrđuju kako 15 - 20 minutni predah pozitivno utječe na psihičku budnost i kognitivne funkcije mozga, jača imunitet i snižava krvni tlak. Dovoljno da napravite mali mentalni makeover - svaki dan i napunite baterije u svega nekoliko minuta!

Spustite rolete i djelomično zamračite prostoriju, ako odmarate na klupi, dekici za piknik ili u automobilu pronađite prirodni hlad ili prekrijte lice šeširom/majicom. Što je manje svijetla vaše tijelo proizvodi više melatonina, a on je tvar koja navodi na pospanost.

Nakratko ugasite ili ostavite duboko u torbi mobitel, tablet, laptop... i u pozadini pustite relaksirajuću glazbu poput Café del Mar, Hôtel Costes ili Cool Jazz Piano Lounge – Smooth Jazz & Chill Out kompilacije. I za kraj obavezno namjestite alarm za razbuđivanje - u protivnom ćete cijelo vrijeme treperiti u neizvjesnosti.

Raskomotite se i opustite. Nekoliko puta duboko udahnite, podignite noge u viši položaj, izujte preuske cipele, pošpricajte lice i dekolte termalnom vodom.

Šećer za kraj! Taman prije nego što zatvorite oči - popijte kavu. Kada ih nakon petnaestak minuta otvorite, bit ćete preporođeni.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj