Što je vaš ured neuredniji, to ćete na poslu više grickati!

02/06/2020

Dok ste na radnome mjestu ne možete odoljeti grickalicama? Ovdje vaš slab karakter nije nikakav problem jer je glavni krivac za to, vjerovali li ili ne - vaš radni stol.

Prema rezultatima istraživanja na Sveučilištu u Minnesoti, u neurednom i neorganiziranom radnom prostoru gdje je sve razbacano, ljudi podliježu konzumiranju nezdravih grickalica.
Da bi došli do tih rezultata, znanstvenici su slučajnim odabirom izabrali 34 studenta koji su sudjelovali u istraživanju.

Studenti su podvrgnuti različitim testovima, a jedan od testova je nudio izbor - jabuka ili čokoladica nakon izlaska s radnog mjesta. Čak 67 posto studenata koji su bili u urednom radnom prostoru odabrali su jabuku, a 80 posto onih koji su boravili u neurednom radnom prostoru odabrali su čokoladicu.

Nakon toga je uslijedilo jedino logično pitanje - zašto biramo zdravu hranu kad nam je radni prostor uredan? Znanstvenici tvrde da uredan i dobro organiziran radni prostor potiče ljude na donošenje razumnijih i boljih odluka. Zaključak? Želite li se zdravije hraniti i paziti što jedete, krenite s pospremanjem radnog stola. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj