Što će se dogoditi ako tjedan dana pijete 4,5 LITARA vode dnevno?

20/01/2021

Čini se da baš nikad u životu nećemo čuti rečenicu: “Pij manje vode”, ali je li ovo ipak previše vode za jedan dan?

Elena Bateman isprobala je sve; od brojnih trendi dijeta, preko jedenja ružičaste isključivo ružičaste hrane (tako Cosmo!) pa sve do ne pranja kose punih mjesec dana i zato se s pravom smije nazivati “kraljicom samosabotaže”.

No, nisu baš svi njezini eksperimenti nužno štetni za njezino zdravlje. Štoviše, na mnogima smo itekako zahvalni, a jedan od njih svakako je i ovaj u kojemu je popularna YouTuberica odlučila doznati što će se dogoditi s njezinim tijelom odluči li piti 1 galon odnosno 4 i pol litara vode dnevno i to punih tjedan dana.

Da bi stvar bila bolja, Bateman je priznala kako definitivno pije premalo vode što bi u pravilu značilo da je savršen kandidat za pothvat poput ovakvog.

“Priznat ću, prvi je dan bio najteži. Najjednostavnije rečeno, osjećala sam se kao da samu sebe očajnički pokušavam utopiti iznutra. Štoviše količina vode koja se nalazila u meni doslovno se mogla čuti sa svakim mojim pomakom.”

Ipak, voda je do kraja dana na jedvite jade ipak popijena unatoč činjenici da je na sekundu pomislila kako je možda ipak prihvatila mrvicu više nego što je to njezino tijelo moglo podnijeti.

elbat

No, stvari su se ubrzo počele mijenjati.

“Negdje oko 4. dana, počelo se događati nešto totalno bizarno. Naime, naglo sam počela osjećati masivnu žeđ. Kad kažem ‘masivnu’, mislim na to da sam bila u stanju popiti i više od svoje nove dnevne količine. Čini se da je moje tijelo odjednom shvatilo koliko je tijekom godina zapravo bilo dehidrirano i u jednom je tjednu pokušalo nadoknaditi 22 godine nedovoljne hidracije”, rekla je Bateman te nastavila: “Štoviše, četvrtog sam dana popila DVA GALONA odnosno punih 9 litara vode!”

Ono što je primijetila na polovici svog eksperimenta bilo je sljedeće:

  • Na njezinom su se licu počeli pojavljivati prištići
  • Onda kad nije pila, svoje je vrijeme uglavnom provodila na WC školjci izbacujući suvišnu tekućinu

Do kraja tjedna, voda je neprimjetno nestajala iz njezine, naizgled, ogromne boce.

“Priznat ću, generalno sam se osjećala puno bolje. Koža mi je postala vidno sjajnija i čišća, a moje su učestale glavobolje u potpunosti nestale. Štoviše, što sam više vode pila, to se moja želja za kavom i ostalim nezdravim napitcima u potpunosti smanjila.”

Njezino se potpuno novo, hidrirano tijelo konačno odmorilo od visoke iscrpljenosti, a smanjena količina unosa kofeina dopustila joj je da se konačno kvalitetno naspava.

“Znam da zvuči čudno, ali odjednom sam se osjećala doista živo; poput trulog lista koji je odjednom dobio svu onu vodu za kojom je žudio.”

Osim što se osjećala bolje, Bateman je također otkrila kako je kroz tjedan jela znatno manje od uobičajenog bez da je o tome uopće razmišljala. Štoviše, Elena je redovito uživala u čokoladi onda kada je njezino tijelo tražilo tekućinu ili san, ali činjenica da je njezino tijelo sada bilo u potpunosti odmorno i puno vode, dovela ju je do toga da za takvim “međuobrocima” nijednom nije imala potrebu posegnuti.

Pa, bilo da je riječ o jednoj vrsti placeba, neupitno je kako velika količina vode sa sobom ne nosi baš ništa negativno, a Bateman je upravo iz tog razloga i nakon završenog tjedna odlučila nastaviti sa svojom novostečenom navikom.

Do tada nam ne preostaje čekati neki novi video i u međuvremenu popiti koju čašu vode ekstra.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj