Štednja vam zvuči kao nemoguća misija? Isprobajte ove savjete!

02/10/2019

Za što god pokušavali uštedjeti, uz ove će vam trikove to garantirano poći za rukom!

1. Umjesto da u kupnju idete kad god vam nešto zatreba, obavljajte veliku kupnju namirnica i stvari za kućanstvo na tjednoj ili mjesečnoj bazi.

2. Umjesto da naručujete gotova jela, skuhajte ona koja najviše volite u većoj količini i sav 'višak' zamrznite.

3. Nemojte se zavaravati da ćete višak novaca na kraju mjeseca prebaciti u štednju jer najvjerojatnije nećete. Radije dogovorite štednju koju ćete plaćati automatski svakog mjeseca kada vam sjedne plaća.

4. Na posao nosite lunch pakete. Iako se cijena obroka u obližnjoj pekari ili restoranu ispod vašeg posla čini više nego prihvatljiva, ona je i dalje znatno veća od cijene obroka koji ćete si sami doma pripremiti.

5. Sve kovanice ubacujte u jednu teglicu. Iznenadit ćete se koliko se brzo nakupi i nekoliko stotina kuna.

6. Kada idete u kupnju namirnica, obavezno napravite spisak svega što vam je potrebno i pridržavajte ga se.

7. Umjesto da novce dajete na članstvo u teretani, uz malo volje i karaktera isprobajte vježbanje uz besplatne fitness aplikacije.

8. Češće se s prijateljima zabavljajte unutar svoja 4 zida, a rjeđe izlazite u klubove i barove.

9. Obratite pažnju na sve one promotivne letke s popustima koji svakog tjedna pronađu put do vaših vrata. Nevjerojatno je koliko novca možete uštedjeti korištenjem kupona s popustima i kupovanjem stvari na akciji.

10. Odredite si tjedni limit koji si možete i želite priuštiti i vodite dnevnik troškova koji će vam pomoći da se zacrtanih ciljeva doista i pridržavate.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj