Put prema uspjehu: Dosta je hihotanja, nosite neutralne boje i budite hladni kao špricer!

11/06/2021

Nezaobilazne lekcije za sve koji karijeru žele vinuti u nebeske visine...

- Za intervju odaberite odjeću neutralne boje. Istraživanja pokazuju da su šefovima draži kandidati koji nose plavu i sivu boju u kombinaciji s pastelnim tonovima.

- Pripazite na intonaciju i nemojte biti cool dok govorite. Monoton glas i pozerske izjave koje zvuče poput pitanja ostavljaju dojam nesigurne djevojčice.

- Uključite se odmah na početku. Potencijalni zaposlenici koji imaju što reći na početku susreta bolje su ocijenjeni od onih koji čekaju kraj.

- Prestanite s pretjeranim ispričavanjem. Žene imaju naviku reći oprostite čak i kad nisu učinile ništa loše preuzimajući na sebe odgovornost za tuđe pogreške.

- Držite emocije pod kontrolom. Bez obzira no to što vam se događa u privatnom životu - ako zaplačete ili pobjesnite, ispast ćete nezreli.

- Nikad ne pretpostavljajte da ste zamjenjivi. Možda ste tek stigli u tvrtku, ali ako odustanete, vašeg će šefa koštati i vremena i novca dok vam pronađe zamjenu.

- Čvrsto se rukujte. Slabi stisak daje dojam nervozne osobe bez entuzijazma, a čvrst nekoga tko je samopouzdan.

- Odbacite besmislena prigovaranja. U redu je ako izrazite svoju zabrinutost ili prigovor, ali samo u slučaju kada imate prijedlog za rješenje problema.

- Nemojte biti uredski cinker. Naravno da je u redu reagirati ako vidite da se događa nešto ilegalno, ali ako je riječ o nečem sitnom, pregrizite jezik.

- Riješite se hihotanja. Izgradite "dobar smijeh" koji pokazuje da imate smisla za humor. Hihotanje zvuči djetinjasto i za njega nema mjesta u poslovnom okruženju.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj