Šarmirajte sve oko sebe u svega 5 minuta!

03/08/2020

Naravno, ne mislimo u romantičnom, već u društvenom smislu...

Pamtite imena. Većina ljudi pri upoznavanju ne upamti ime osobe koja joj je pružila ruku. Još su gori oni površni tipovi koji ga načuju, pa se Jasminama obraćaju s Jasminka, a Teama s Lea. Pokažite poštovanje tako što ćete od prve upamtiti kako se netko zove (najbolji način da joj/mu to date do znanja je ubacivanje imena osobe u pozdrav kad odlazite).

Čvrsto stisnite ruku. Nitko se ne želi rukovati s mrtvom ribom, a kamoli se družiti s vlasnikom takve ruke, jer će vjerojatno zaključiti kako je i ostatak vas jednako dinamičan.

Nasmiješite se. I gledajte sugovornika u oči. Možda je vaš spušteni pogled ili ozbiljno lice nesvjesni izraz djetinjastog srama koji se pojavi svaki put kad upoznajete nekog novog ali sugovornik će puno prije pomisliti kako ste arogantni ili hladni. Gledanjem u oči dajte mu do znanja da vas zanima ono što vam govori.

Udijelite komplimente. Ne nagovaramo vas da lažno laskate kako biste se svidjeli drugima, već da pokušate u svakoj osobi pronaći nešto pozitivno što ćete istaknuti - nečiju ugodnu boju glasa, smisao za humor... ili cool cipele.

Napravite nešto lijepo za druge. Čak i najmanja sitnica, poput kave koje ste nekome donijeli bez da vas je tražio, raznježit će dotičnu osobu i najerati je da na vas gleda sa simpatijama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj