Sanjate bolji posao? Istaknite se među ostalim kandidatima i ulovite prednost dok stignete!

15/11/2021

Želite li bolji posao od ovog koji imate, dobro je znati kako stvoriti poslovnu reputaciju koja će impresionirati i najzahtjevnije headhuntere...

Kako do posla iz snova, a da se ne morate ni javiti na natječaj? Ono što vam treba je poslovna reputacija, a ako mislite da to nemate – savladajte ova četiri koraka i stvorite je. Uvjerite se da ima mnogo boljih načina za istaknuti se u vašoj struci od napuhavanja CV-ja.

1. Pazite na profile
Većina će poslodavaca pokušati nešto doznati o vama preko LinkedIna, Facebooka, Twittera ili neke druge društvene mreže pa pripazite da vam ono što će pročitati ide u korist. Najviše poslodavaca provjerit će vaš profil na LinkedInu pa neka odiše profesionalnošću, a onaj na fejsu koristite za prijatelje.

2. Budite profesionalni
Headhunteri su uvijek u potrazi za najsjajnijim zvijezdama struke pa na svom sadašnjem poslu morate dati sve od sebe, makar znate da vam je to samo privremena stanica. Pokažite se kao profesionalac jer je velika vjerojatnost da će se vaš budući poslodavac o vama raspitivati kod sadašnjega.

3. Upoznajte ljude
Mreža poznanstava od neprocjenjive je važnosti. Zato idite na svaki seminar ili okupljanje svoje struke na koje stignete. I nemojte tamo samo sjediti nego sklapajte poznanstva. Ako vam sadašnji poslodavac ne namjerava izraditi posjetnicu, učinite to sami, ta mala investicija može biti vrlo isplativa.

4. Potražite savjet
Razgovarajte sa starijim kolegama o njihovim iskustvima te potražite od njih savjet. Većina njih bila je na vašem mjestu i mogu vam pomoći da bolje sagledate situaciju. A postoji i vjerojatnost da će se kod njih raspitivati o vama pa bi bilo bolje da vas opišu kao dobrog kolegu željnog napredovanja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj