Možda vas ovo pokrene? Žene koje vježbaju barem 3 puta tjedno, zarađuju čak 9 posto više!

21/02/2021

Ako vam je ikad pofalilo inspiracije, možda vas ovo pokrene...

Prema istraživanju objavljenom u Journal of Labor research, žene koje redovito u slobodno vrijeme, barem 3 puta tjedno, vježbaju više od 30 minuta, zarađuju čak 9 posto više od onih koje ne vježbaju. Ovo su sve pozitvne učinke tjelovježbe na vaš život i posao, ili barem one najbitnije:

Brže razmišljate

Trčanje na traci, užitak je koji ne možete dočekati. Tijekom trčanja ubrzava se rad srca, protok krvi, krvni tlak, a to uzrokuje veći dotok hranjivih tvari i kisika do vašeg mozga, što će rezultirati odličnim poslovnim idejama. Dosad provedena istraživanja pokazala su da je mozak ljudi, koji su redovito vježbali tokom života, bio aktivniji.

Boljeg ste raspoloženja

Iako će vam se činiti da šetnja od 20 minuta neće imati nikakvog utjecaja na vas, u krivu ste. Nakon takve šetnje porast će razina serotonina u vašem mozgu pa ćete se osjećati zadovoljnijima i produktivnijima. Lakše ćete ostvarivati komunikaciju s ljudima i rješavati usputne probleme.

2

Užitak

U situacijama kad vam tijelo izlučuje veće količine serotonina, hormona sreće, bit ćete energičniji i sve rješavati s užitkom i smješkom.

Pozitivan učinak na zdravlje

Prema posljednjim istraživanjima, ljudi koji se bave bilo kojom fizičkom aktivnošću puno manje izostaju s posla zbog bolovanja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj