Ne znaš dok ne probaš:15 genijalnih životnih savjeta koje niste znali da morate čuti

18/04/2021

Neki od njih instantno će vam popraviti kvalitetu života i to na način na koji niste ni mislili da je moguće.

Kad se male ruke slože… na internetu se događaju čudnovate stvari, a jedan je korisnik Reddita ovoga puta internet zamolio da sa svijetom podijele super korisne savjete koji na prvi pogled uopće ne djeluju ozbiljno… sve dok ih ne isprobate.

Odaziv je bio ogroman, a mi smo, po običaju, odabrali one najgenijalnije i iskreno, život više nikada neće biti isti.

1. Zaboravili ste nečije ime? Nema problema! Samo ih pitajte: “Kako se zoveš, a nakon što vam odgovore, ispravite se i recite: “Ups, mislila sam prezivaš.” Vi ćete dobiti sve potrebne informacije, a vaš sugovornik neće imati pojma!

stranci

2. Kada sljedeći put otiđete u zoološki vrt, obucite se u boje koje obično nose zaposlenici. Sve će vam životinje potrčati u zagrljaj.

3. Ako vam hrana ili piće ode u pogrešan otvor, brzo podignite obje ruke i držite ih tako nekoliko sekundi. Taj će vam čin pomoći otvoriti dišne olakšavajući vam dolazak do zraka. Također, vrlo ćete se brzo u potpunosti smiriti.

4. Ako volite avokado, onda znate koliko je teško pronaći plod koji je savršeno zreo. Sljedeći put kada budete birali avokado, jednostavno zavrnite peteljku. Ako ne pukne, avokado još nije zreo. Ako pukne i ispod je zeleno, svjež je za korištenje, a ako je ispod peteljke smeđe, avokado je već istrulio. Voila! Nikad više ne morate patiti zbog lošeg avokada niti plaćati pravo malo bogatstvo na voće koje će završiti u smeću.

avokado

5. Za svako popijeno alkoholno piće, popijte jednu čašu vode. Zaboravit ćete da mamurluk uopće postoji.

6. Ne prestajete plakati dok sjeckate luk? Smočite nož.

7. Muče vas mučnine? Pojedite komadić ušećerenog đumbira. Osim što je iznimno ukusan, đumbir će u svakom obliku gotovo instantno smanjiti mučninu, a ovaj karamelizirani je jednostavno ukusniji.

đumbir

8. Savjet za sve frajere: želite li se riješiti erekcije u pogrešnom trenutku, napnite bilo koji mišić u tijelu. Krv će tako krenuti prema tom djelu tijela, a vi ćete se u sekundi riješiti potencijalno vrlo neugodne situacije.

9. Ne možete skinuti prsten s prsta? Pošpricajte ga sredstvom za čišćenje prozora. Tom se tehnikom već preko pet godina služimo u trgovini nakita u kojoj radim.

prsten

10. Ako vam je kava previše gorka, dodajte joj malo soli.

11. Neugodan miris pazuha a dezodoransa nigdje na vidiku? Riješite problem dezinficijensom. Budući da su bakterije uzročnici neugodnih mirisa, bilo koje antibakterijsko sredstvo problem će riješiti u sekundi, a sada ga doslovno imate na svakom koraku.

12. Ako imate perilicu za suđe, onda ste upoznati bazenom vode koje ostaje na posuđu i po njezinu završetku. Kako bi se suđe u potpunosti osušilo bez imalo muke, uzmite čisti ručnik i objesite ga na vrata s unutarnje strane, a zatim lagano zatvorite perilicu i ostavite na pola sata.

13. Ruke vam smrde na češnjak? Utrljajte ih o metalnu površinu poput sudopera. Miris će odmah nestati.

perilica

14. Svaki put kad slučajno aktivirate protupožarni alarm, nagradite svog psa ili mačku omiljenom poslasticom. Tako ćete ih naučiti da dođu k vama i onda kada se alarm aktivira s dobrim razlogom i potencijalno vam spase život.

15. Ako vas ikad uhvati panika ili osjećate veliku nervozu prije važnog događaja, mrdajte nožnim prstima. Naš mozak navodno ne može činiti obje radnje istovremeno pa će vam ta aktivnost brzo odvratiti misli od onih negativnih.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj