Prognoziramo: Torta od gina i limunade od ruže bit će apsolutni hit ljeta!

13/05/2021

Znamo čime ćemo zasladiti prve vruće dane!

Kada je gin u pitanju, ne možemo se zasititi isprobavanja svih mogućih kombinacija u kojima se može konzumirati. Jedan koji, prema našem skromnom mišljenju, itekako zaslužuje pozornost recept je Natalie Dickinson koja stoji iza bloga Cuppies 'n' Cream. Btw, ovo je tek jedan od njenih brojnih recepata za prste polizati zbog kojih toplo preporučamo da ju zapratite ako još niste. Zahvalite nam kasnije!

Sastojci:

  • 720 grama šećera u prahu (270 + 450)
  • 520 grama maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi; 270 + 250)
  • 4 veća jaja
  • 270 grama glatkog brašna
  • prašak za pecivo
  • 0,5 dl mlijeka
  • 200 ml Fentimans Rose Lemonade
  • 30 ml gina
  • ružičasta boja za kolače
  • dekoracije po želji

2

Postupak:

1. Pripremite kalup za pečenje: namastite ga i pobrašnite ili izrežite papir za pečenje

2. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva

3. Otprilike 3-4 minute miksajte 270 grama maslaca i 270 grama šećera u prahu dok ne dobijete kremastu, lijepo izrađenu smjesu

4. Smjesi dodajite jedno po jedno jaje i sve zajedno lijepo izradite

5. Dodajte mlijeko, gin i limunadu i nastavite miksati

6. Prosijte brašno i polagano da umiksajte u smjesu

7. Dodajte malo ružičaste boje, a zatim dobivenu smjesu podijelite na 3 jednaka dijela; u dva dodajte još ružičaste boje kako biste dobili ružičaste smjese različitog intenziteta

8. Ispecite svaki od biskvita, za svaki će vam trebati od 30-40 minuta, ovisno o pećnici

9. Dok se biskviti hlade, izradite kremu od 250 grama maslaca, 450 grama šećera u prahu i par žlica gina te par žlica Rose Lemonade 

10. Kremu namažite između svakog od 3 biskvita, a ostatkom premažite ostatak torte.

3

Dobar tek!

Photo credit: Cuppies ‘n’ Cream 

Mia Elliott

Novo

Komentiraj