Radite li sve 5 do 12, evo kako to promijeniti!

23/03/2020

Kampanjstvo može sabotirati cijeli vaš život. Riješite se jednom zauvijek te nezdrave navike!

mate li uvijek spremne isprike za neobavljanje zadataka i uvijek čekate zadnji trenutak da nešto napravite, plus vjerujete kako je lakše neku obavezu ignorirati, nego ju ispuniti na vrijeme, krajnje je vrijeme da promijenite svoje navike. Zašto? Zato što vam kampanjstvo može sabotirati cijeli život. Budete li sve uvijek radili u zadnji tren, često nećete imati vremena za ispunjavanje obaveza, a kada dođe 5 do 12, bit ćete pod silnim stresom i puno manje efikasni nego kada biste obaveze ispunjavali na vrijeme.

Zapisujte. Bilježite apsolutno sve obaveze koje morate ispuniti, a dobra je ideja obaveze razbiti na sitnije faze. Na taj će vam se način svaka obaveza činiti lakšom za ispuniti pa ćete ju vjerojatno i ispuniti na vrijeme.

Napravite raspored. Odlučite kada ćete točno nešto napraviti i zapišite svaki zadatak. Zapisane planove puno ćete teže ignorirati od onih koji postoje samo u vašoj glavi.

Postavite si vremenski okvir. Raspodijelite obaveze na vrijeme koje vam stoji na raspolaganju i precizno odredite vrijeme u kojem svaku obavezu morate ispuniti. Vremensko ograničenje pozitivno djeluje na efikasnost. Potrudite se zadati si i malene vremenske okvire, a koji su ipak dovoljni za ispunjenje neke obaveze. Križanje s popisa obaveze za koju vam treba možda samo 30 minuta djelovat će motivirajuće i na rješavanje ostalih obaveza.

Još jedna važna stvar je riješiti se svega što vam ne treba prilikom ispunjavanja obaveza. Tim znanstvenika otkrio je kako ljudi u prosjeku provjeravaju smartphone suludih 150 puta dnevno. Smartphone ugasite ako vam nije potreban, kao i računalo, televiziju, radio i sve ostalo što znate da vam ometa koncentraciju. Tako će vaš mozak biti usredotočen samo na ono što je bitno pa ćete obaveze ispuniti u puno kraćem vremenu nego što biste ih ispunili da ste okruženi bilo čime što vam ometa koncentraciju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj