Promijenite svoj život u 5 koraka

05/01/2018

Ako osjećate da u vašem životu nedostaje uzbuđenja, avantura, izazova, ostvarenih snova, entuzijazma i pozitivnih vibracija - vrijeme je za promjene!

1. Budite pozitivne

Ni dečko ni dobar posao ni novac vas ne mogu učiniti sretnima ako vi same sebe ne učinite. Ne možete mijenjati ništa u svom životu na pozitivno ako se uvijek osjećate negativno - mrzovoljno, tužno, depresivno, frustrirano... Ako želite napraviti bilo kakvu promjenu, trebat će vam puno energije i kreativnih ideja, kao i strpljenja te optimističnosti. Ni jedno od navedenog nećete imati ako stalno budete mrzovoljne! Pišite dnevnik, stvari za koje ste zahvalne u svom životu, čitajte neko inspirativno štivo, knjige o samonapretku, slušajte ili gledajte neke motivacijske govore, prijavite se na neku radionicu, upišite se na treninge... Odlučite da ćete u svoj život unijeti radost i pozitivne vibracije!

2. Promijenite fokus

Važno je da sve svoje frustracije pretočite u jasan fokus – ono što biste voljele ili čega biste voljele više imati u svom životu. Na primjer, umjesto da se nastavite se stalno žaliti kako nemate dečka ili romantičnu vezu iz snova, svoje frustracije verbalizirajte mijenjajući fokus na ono što zapravo želite: dečka i vezu koja bi vas ispunjavala. Imajte na umu da su frustracije uvijek najbolji pokazatelj za otkrivanje onoga što zapravo duboko i jako želimo imati i onoga što nas čini sretnima.

3. Napravite akcijski plan

Ako samo želite promijenite svoj život, to se vjerojatno neće dogoditi bez obzira na to koliko to jako želite. Morate donijeti odluku da ćete to učiniti, da ćete raditi na ostvarenju svojih snova i ciljeva i da ćete uložiti potrebno vrijeme, trud, novac i sve što je potrebno. Također, morate napraviti akcijski plan. Postavite si konkretne ciljeve ili snove koje želite ostvariti i popis kreativnih rješenja kako to napraviti.

4. Budite strpljive

Većina ljudi padne na ovom koraku - žele sve preko noći ili za nekoliko mjeseci. Kao što u prirodi postoji vrijeme za klijanje i rast biljke, cvjetanje, oprašivanje, rađanje i ubiranje plodova, tako i za ostvarenje osobnih ciljeva i snova postoji vrijeme! Morat ćete biti strpljive, uložiti vrijeme, energiju i trud i vjerujete da će se to ostvariti.

5. Tražite pomoć

Želite li napraviti neku životnu promjenu, trebat će vam pomoć i podrška drugih ljudi. Nemojte sve bitke voditi same. Potražite pomoć. Možda ćete se iznenaditi tko će vam pomoći, a tko neće biti uz vas kada vam bude najpotrebnije. I to je u redu - barem ćete znati tko su vam pravi prijatelji.

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj