Profesija: PANKerica!

15/09/2015

Nemate svoje klince ali sestrini vas obožavaju? Nije ni čudo kad im kupujete skupe igračke, cool odjeću, vodite na zabavna mjesta i ispunjavate svaku želju. Sociolozi imaju termin za vas. Vi ste PANK cura - Professional Aunt, No Kids. Ili, po domaći "profesionalna teta". Blago onom tko vas ima!

Nekad davno "profesionalne" tete bile su neugledne stare cure bez posla i svog potomstva, koje su vikendima ručale sa sestrinom ili bratovom obitelji. Danas su to vrhunski komadi sa zavidnim karijerama, kojima se još ne da uploviti u carstvo prljavih pelena i besanih noći, ali zato rado vikendom njihovu djecu odvedu na sladoled ili u kino (naravno, ono rano popodnevno jer za navečer imaju planove;). Među slavnim PANK ženama je i američka glumica Cameron Diaz, koja priznaje da je sestrinu djecu "beskrajno razmazila".

Prisustvovala je porodu svo troje i na neki im je način druga majka. Koja je na slatku dječicu u stanju potrošiti puuuno novaca. Procjenjuje se da "profesionalne" tete, a sve ih je više, na djecu godišnje troše tisuće i tisuće kuna, pa trgovci u dućanima s dječjim igračkama i odjećom više računaju na njihovu "slabost" negoli na slabost roditelja. Potencijalni minus na računu nije jedini razlog zašto morate revidirati svoj PANK status.

On ima i dobrih i loših strana, upozoravaju stručnjaci. Pozitivno je što nekog usrećujete, sakupljate iskustva s djecom (koja će vam dobro doći kad budete imali vlastitu) te se učite odgovornosti. Negativno je što možete pomisliti kako vam vlastito potomstvo nije nužno jer sve svoje emotivne potrebe zadovoljavate sa sestrinom djecom. No, ma koliko vi voljeli njih i oni vas, imajte na umu da to ipak nisu vaša djeca i vaš život. Eto, i Cameron se nedavno udala i smirila. Možda i ona od PANKerice postane - MAMA!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj