Preživite večere s njegovim roditeljima (i totalno ih oborite s nogu)!

05/10/2019

Ova su pravila igre koja želite ispoštovati...

Nema pipkanja i ljubakanja pred njegovom rodbinom. Pogotovo mamom. Koliko god joj se svidjeli, trebati će joj vremena da prihvati činjenicu kako je u život njezinog obožavanog sina, njezine vječne bebice, ušla - druga žena. Hvatanja za guzu, francuski poljupci za stolom, dodirivanje nogama ispod stola i slične "akcije" doživjet će kao izraze vulgarnosti i nepristojnosti, a ne vaše ljubavi i zaluđenosti njezinim potomkom. U obzir dolazi samo držanje za ruku prilikom dolaska te eventualno nekoliko nježnih dodira po dečkovoj kosi, dok za stolom prepričavate slatku epizodu vašeg upoznavanja.

Pristojno se odjenite. Duboki dekolte u koji će cijelu večer kao hipnotiziran piljiti dečkov pripiti stric, ili još gore, njegov otac (znate muškarce po tom pitanju, naprosto si ne mogu pomoći), loš je izbor, baš kao i minica koja jedva da vam prekriva guzu. Mala, ne preuska i prekratka, crna haljina je odličan odabir koji će se svidjeti čak i njegovoj konzervativnoj baki. Pogotovo ako ovo vrata stavite ogrlicu koja je pripadala vašoj.

Ne ulazite u rasprave. Možda vam se neće svidjeti politička ili vjerska stajališta nekog iz dečkove obitelji (ne znamo zašto no neka od takvih tema se redovito pokrene za stolom), ali obiteljski ručak nije ni vrijeme ni mjesto da se upustite u svađu oko gay brakova ili prava životinja s njegovim roditeljima. To, naime, može završiti ili svađom ili neugodnom tišinom. Rijetko kad usaglašavanjem mišljenja.

Nemojte glumiti ni mumiju. Sigurno postoje benigne teme oko kojih se možete raspričati s njegovim roditeljima. Ako ne znate o čemu biste pričali (potrošili ste vremensku prognozu, recepte za kolače i novu seriju koja je krenula na tv-u), ono što uvijek pali je - gledanje obiteljskih fotografija! Zamolite njegovu mamu da vam pokaže par starih albuma iz djetinjstva vašeg dragog i postavite par pitanja vezanih uz to kakav je bio kao dječak. Garantiramo da živahna komunikacija neće stati do kraja večeri, a vi ćete biti zaslužni što su ponovno oživjela dobra stara vremena.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj