Prebrodite krizu u 5 jednostavnih koraka

25/01/2018

Jeste li ikada našle u situaciji da ne možete pomoći same sebi i stalno se vrtite u krug s istim problemima? Nedostajalo vam je odlučnosti i niste sigurne kako da se izvučete iz situacija koje vam odavno zadaju glavobolje. Mi imamo rješenje!

1. Priznajte si kako to zapravo utječe na vas

Dobro je, uvijek može bolje, odgovor je koji kažete kada vas pitaju kako ste. Vrijeme je da pravu istinu zapišete na papir. Napravite popis. Napišite da loše spavate, ne jedete, imate grč u želucu, osjećate nemir... Kada to vidite crno na bijelo, nećete se moći zavarati i dobit ćete motivaciju reći – Sada je dosta!

2. Zapitajte se: Je li to važno za budućnost?

Hoće li vam trenutna loša veza biti važna kada se na nju osvrnete za nekoliko godina? Odgovor je: Vjerojatno ga se nećete ni sjećati.

3. Sagledajte stvari iz druge perspektive

Šef s kojim ste se loše slagale osramotio vas je pred kolegama i dale ste otkaz. Nemojte na to gledati kao na katastrofu, nego kao na priliku da pronađete bolji posao s kvalitetnijim međuljudskim odnosima.

4. Ograničite vrijeme za kukanje

Na pet minuta. To je dovoljno da budete bijesne ili tužne. A onda – obrišite suze, glavu gore i napravite plan!

5. Vizualizirajte i minorizirajte

Zamislite ono što vas muči kao fotografiju koja se počinje odmicati od vas sve dalje i dalje, dok na kraju potpuno ne nestane i ne izblijedi.

Foto: Instagram

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj