Postoji li opravdana ljubomora?

14/01/2020

Malena doza ljubomore apsolutno je zdrava - ona pokazuje da nam je stalo...

Bez obzira koliko vas dvoje bili povezani ili koliko dugo bili zajedno, činjenica je da ćete oboje barem ponekad i barem nakratko osjetiti ljubomoru zbog nečega ili nekoga. I to je apsolutno u redu, dok god je ljubomora prisutna u zdravoj količini. No što kada ljubomora postane jača od ljubavi? Kako biste što lakše isplivali iz uzburkanog mora emocija, donosimo situacije u kojima je vaša ljubomora potpuno opravdana, pa čak i poželjna. Ako ništa drugo, značit će da vam je stalo!

1. Seksi kolegica na poslu

Jedno je kada se vaš dragi dopisuje s nekim koga nikada u životu nije osobno upoznao ili osobom koju nikada više neće vidjeti, a drugačije je ako je učestala komunikacija s osobom u čijoj je blizini 40 sati tjedno i koja je još k tome neshvatljivo zgodna. I flertuša! Činjenica je da se uredske afere događaju! Jedno je istraživanje pokazalo kako je čak 40% ljudi imalo vezu s kolegom s posla i to uglavnom iz razloga što upravo na poslu provodimo najviše vremena. Iako nema potrebe da vog dragog odmah razapnete samo zato što ima zgodnu kolegicu, nije loše dati mu do znanja da ste upoznati sa situacijom.

2. Momačka večer u striptiz baru

Dečki k'o dečki! Ne treba iznenaditi želja za momačkom večeri koja će uključivati striptizete, ali isto tako on ne bi trebao biti iznenađen što vam se takva ideja niti malo ne sviđa. Ako ste doista jedna od onih koja u tome ne vidi nikakav problem, odlično i za vas i za njega! No ako vas muči pojavljivanje striptizete, otvoreno mu to i recite. Pitajte ga kako bi se on osjećao da zna da ćete vi dobiti druženje sa seksi striperom. Trebao bi dovoljno poštivati vaše osjećaje da barem izbjegne ples u krilu. A ako bude dobar, vi ga kasnije nagradite privatnim nastupom.

3. Sastanak s bivšom

Samo zato što je on nervozan zbog takvog sastanka, ne znači da trebate pretjerano reagirati. Naravno, to ne znači da mišljenje o sastanku trebate zadržati za sebe. Samo uzmite sekundu da vam se slegnu dojmovi i da preispitate osjećate li se ugroženo. Kada shvatite da nema potrebe da se osjećate ugroženo, dajte mu do znanja da nemate ništa protiv povezivanja sa starom ''prijateljicom''. A kada se smirite, shvatit ćete i sami da nema ništa loše u kavi s njom... Pa nije da idu na romantičnu večeru uz vino i svijeće (ako idu, onda se zabrinite)!

4. Tajne poruke

Iako je određena doza privatnosti u vezi poželjna i zdrava, bili biste ludi kada biste mrtvo hladno potpuno ignorirali činjenicu da se on jako često tajnovito ponaša i visi na chatu, mobitelu i slično. Apsolutno imate pravo otvoreno mu reći što vam smeta. U takvoj situaciji definitivno ne prekoračujete granicu dobrog ukusa. Recite mu npr. ''Mrzim biti u ovoj situaciji, ali želim znati s kim se dopisuješ!'' Ako on nema ništa za sakriti, pokazat će vam poruke, a ako ustraje u zadržavanju privatnosti za sebe, velika je mogućnost da pored vas, u njegovom životu postoji još netko.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj