Kolege iz noćne more (koje ima baš svaki ured i možda ste upravo vi baš neki s liste'

28/04/2021

Bez brige, ni vaš ured nije izuzetak...

1. Negativno nastrojeni kolega

Ok, svakome se može dogoditi loš dan, no njemu ili njoj je svaki dan loš dan. Ova osoba vječito dramatizira, kuka, prigovara, živčani i podiže vam krvni tlak na 200. Kao i svima ostalima oko vas!

Ove osobe ubijte dugama i leptirićima. Ok, ne doslovno. Ali nemojte se dati smesti i nipošto nemojte dopustiti da nečije loše raspoloženje uništi vaše dobro. Razvucite najširi osmijeh koji imate i jednostavno ih ignorirajte!

2. Glasni kolega

Ova osoba se ponaša dao da je doslovno sama na svijetu. Smije se i urla na sav glas i ne pokazuje nimalo razumijevanja za ljude s kojima dijeli radnu okolinu. Kada navečer legnete u krevet, mogli biste se zakleti da ju/ga čujete tu negdje, u sobi do!

Zamolite njega ili nju da se malčice stiša. I zamolite na lijep i pristojan način. Opravdanje neka vam bude problem s koncentracijom. I obavezno kažite hvala!

3. Kolega koji voli tračati

Kada razmišljate o ovoj osobi, pitate se kako to da još uvijek radi. Jer vam nije jasno kako uspije odraditi išta od svog posla. Budući da po cijele dane šeta po uredu i brižljivo prikuplja i prenosi tračeve.

Nemojte se zamarati takvom osobom, uopće! Samo pazite što govorite o sebi i drugima. Radite svoj posao, a ispovijedanje i tračeve prepustite nekom drugom.

4. Kolega kojeg muči besparica

Ili se barem tako čini. On ili ona vječito posuđuje novce, jede vašu hranu, traži raznorazne usluge, a nikada ne dobijete ni obično hvala. Ok, vjerojatno dobijete neko 'e tenks, spasila si me' u prolazu, ali svejedno!

Postoji granica između dobrote i naivnosti. Ne morate biti kučka koja ne bi pomogla ni rođenoj majci, ali nemojte nikome dopustiti da zloupotrebljava vaše veliko srce.

5. Osoba o kojoj znate sve

Radite zajedno već neko vrijeme no u prvim danima suradništva saznali ste sve o njenom/njegovom ljubavnom životu, seksu, djeci, problemima s hemoroidima i mjesečnom ciklusu. E pa što je previše, previše je!

Kada se zateknete usred neke nove ispovijedi, jednostavno se povucite i ispričajte se. Kažite da morate dovršiti nešto što ste započeli, ili da morate na wc, ili štogod da vam padne napamet. Ne morate to slušati, doista!

Mia Elliott

Novo

Komentiraj