Ponosna ste vlasnica velike guze? Relax, to samo znači da ste zdravi!

02/06/2021

Ovo su najbolje vijesti danas!

Koliko ste puta očajavali zbog veličine svoje stražnjice, a serije vježbi za guzu rastezali do granica izdržljivosti? Ako je za vjerovati oksfordskim znanstvenicima, možda se ipak ne biste trebali toliko mučiti. Tvrde da je velika guza odraz zdravlja jer masnoća u tom području organizmu čini dobro.

No, nemojte se sad opustiti jer ovo u stvari nema veze s prekomjernom težinom koja je i dalje loša za vaše zdravlje. Stvar je u tome da ako vaše tijelo ima oblik kruške, niste sretniji od onih čije je tijelo u obliku jabuke samo zato što ćete jednostavnije pronaći odjeću koja vam pristaje, nego i zato što je masnoća koja se kod vas skuplja u području bedara i stražnjice u stvari tampon zona za masti koje bi na drugim mjestima mogle biti opasne.

Masnoća na guzi, za razliku od one oko struka, smanjuje razinu kolesterola i štiti od dijabetesa. Zaključak oksfordskih znanstvenika o zdravoj masnoći na guzi dobar je izgovor i utjeha ako vam se ne da vježbati ili ako silni treninzi i zdrava prehrana ne urode plodom, zar ne? No, nemojte previše zabušavati. Tjelovježba i zdrava prehrana čine dobro vašem zdravlju.

 

Mia Elliott

Novo

Komentiraj