Podrazumijeva li vaša ideja savršenog odmora društvo vaših prijateljica ili vašeg partnera?

01/04/2021

Saznajte dijelite li svoje želje s većinom drugih žena...

Bilo da se radi o podužem godišnjem odmoru ili o dvodnevnom bijegu od svakodnevice tijekom vikenda, čini se da sve više žena želi odmor provesti u društvu svojih prijateljica. A tko zna, možda je razlog tome upravo činjenica da pod pojmom odmora, između ostalog, podrazumijevaju i odmor od partnera...

Nedavno je hotel Hilton proveo maleno istraživanje i upitao dame koje su kod njih odsjele s kim najviše vole ići na odmor. 60% ispitanica odgovorilo je kako, kada je odmor u pitanju, radije za društvo biraju prijateljice, nego svoje partnere. Uglavnom je to zbog toga što se u društvu prijateljica mogu apsolutno opustiti i odmoriti od svakodnevne rutine. Također, često puta je problem u vezama da oba partnera dobiju godišnji odmor u isto vrijeme, a znaju se pojaviti i nesuglasice oko odabira mjesta za odmor.

U prilog činjenici da žene doslovno bježe od svakidašnjih obaveza i pritom potpuno ravnodušno ostavljaju svoje partnere same ide i podatak da je svaka peta ispitanica priznala kako bi vrlo rado svom partneru za vrijeme odmora prepustila ulogu dadilje i otputovala na odmor sama ili u društvu prijateljica.

U posljednje se vrijeme pojavio i trend koji su pokrenule poznate mlade mame koje si takvo nešto mogu priuštiti. Sve više mladih mama, naime, bježi na takozvani ženski vikend. Ovakav se vikend sastoji u kratkotrajnom bijegu od obaveza i prakticira se nekoliko puta godišnje. Mlade mame se odlaze opustiti na dva - tri dana potpuno same i uzeti kratki predah od napornog majčinstva. Baterije uglavnom pune izležavanjem na nekom usamljenom mjestu, spavanjem, odmaranjem kraj bazena te raznim spa i wellness tretmanima.

Čini se da mi žene, kada idemo na odmor, želimo odmor od apsolutno svega s čime se susrećemo i bavimo na dnevnoj bazi, pa tako i od vlastitih partnera i djece. No ne znači to da ne volimo svoje partnere ili svoju djecu, jednostavno ponekad imamo potrebu pobjeći od svega i napuniti baterije. No, zar ne želimo to apsolutno svi?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj