Poboljšajte samu sebe

23/07/2013

Možda već dugo želite nešto, ali svejedno to ne uspijevate ostvariti...držite se naših malenih savjeta i možda vam se želje napokon ostvare...

Kako izgleda vaša lista želja i obaveza, znate samo vi. No ponekad se neki nama veliki problemi čine potpuno neznatnima onima koji ih sagledavaju iz drugog kuta. Iako znamo da je neke stvari puno lakše reći nego učiniti i da nam se naši problemi uvijek čine najveći na svijetu, nekim ih sitnicama navdnevnoj bazi ipak možemo promijeniti.

1. Više tjelesne aktivnosti

Ako se ne osjećate zadovoljni u vlastitom tijelu i smatrate da biste trebali češće vježbati, nemojte da to ostane isključivo na vašim razmišljanjima. Možda ste se do sada uvjeravali kako je jedini razlog vašeg nevježbanja nedostatak vremena, no činjenica je da onaj tko nešto istinski želi, nađe i način da to ostvari. Krenite na primjer spavati sat vremena ranije. Tako ćete ujutro, kada je najefikasnije vježbati, dobiti sat vremena prije nego krenete u ostatak dana.

2. Odlazak na putovanje

Putovanje, posebice ako se radi o nekoj dalekoj i/ili skupoj destinaciji je ozbiljna investicija za koju je potrebno štedjeti neko vrijeme, osim ako niste šefica neke firme ili vam je tata jako imućan. Kod bilo kojih želja koje zadiru u financijsku sferu, najbitnije je odrediti prioritete. Ako vam je doista najveća od svih želja putovanje u neku zemlju, morate biti svjesni da to znači odricanje od nekih drugih blagodati. Nastojte ne ići u shopping svaki put kad vam nešto novo padne na pamet, a dio plaće svaki mjesec stavite na stranu i zaboravite da postoji.

3. Zaboravljanje vašeg bivšeg

Koliko vam je puta palo na pamet da nešto morate kupiti/obaviti, ali to nigdje niste zapisali i naravno - zaboravili ste. E pa vidite, na gotovo istom principu vam možemo objasniti problem koji vas muči - nikako da ga prebolite! Kao što vrlo jednostavno zaboravite sve ono što ne vidite, morate na isti način odlučiti zaboraviti njega. Dok god ne izbrišete njegov broj, prestanete pratiti njegov profil na Twitteru i ne izbrišete ga sa Facebook liste prijatelja, on će posjećivati vaše misli. Stoga, ako želite zaboraviti da postoji, svedite kontakt s njim na apsolutni minimum.

4. Nastavak školovanja

Možda imate završen fakultet, možda već radite u struci, no ako želite i dalje raditi na svom obrazovanju, ne dajte da vas itko uvjeri kako to nema smisla. Nikada niste dovoljno stari da biste naučili nešto novo i educirali se oko nečega što vas zanima. Možda želite magisterij ili doktorat, a možda razmišljate o upisu na potpuno novi fakultet. Bilo da su vaše ambicije završen tečaj kuhanja ili doktorat iz molekularne biologije, nemojte dopustiti nikome i ničemu da vas spriječi u ostvarenju vašeg cilja. Ambicije i znanje može se samo cijeniti, a nitko vam ih ne može oduzeti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj