Jesu li muškarci sretniji u braku sa ženama raskošnih oblina?

29/07/2021

Kažu da ljubav ide kroz želudac, ali i da su muškarci s ‘plus-size’ ženama sretniji. Pa, je li to doista tako?

Od početka vremena, žene su predmet pomnog proučavanja i ocjenjivanja od glave do pete, a njihov je izgled nerijetko izložen nepravednim osudama.

Unatoč tome, postoji vjerovanje kako muškarci u braku s punašnijim ženama teže sretnijem životu od onih koji svoj život odluče provesti s “mršavicama”.

Glavna je teza ta da žene su žene s viškom kilograma umiljatije i otvorenije pa ih većina ljudi smatra i savršenim partnerima za dug i sretan bračni život, a bilo da se radi o tome ili su muškarci jednostavno u većoj mjeri počeli padati na obline, sve veći broj njih vodi se onom “bolje da ljulja nego da žulja”.

Uz to, postoji i generalizacija da plus-size djevojke isijavaju pozitivnost svojim širokim i zaraznim osmijesima.

Nadalje, mršavije se žene smatraju rezerviranima, neprijateljski nastrojenima i nešto manje ekspresivnima kada su u pitanju njihovi osjećaji pa se zbog toga vjeruje kako i u manjoj mjeri pridonose sretnoj vezi.

No, možemo li samo na temelju fizičkog izgleda žene sa sigurnošću garantirati ishod njihovog braka?

Mi kažemo ne, a podržava nas i istraživanje iz 2009. godine koje je proučavalo 3 tisuće žena te došlo do zaključka kako ne postoji značajna poveznica između nečije kilaže i kvalitete njihovog ljubavnog života.

A nama za to ne treba ni istraživanje. Naposljetku, za sreću je potrebno dvoje, a kada bude pravo vrijeme, svi ćemo mi pronaći svoju - bez obzira na opseg struka.Photo credit: YouTube

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj