Plus size modeli koji su stali u obranu stvarne ljepote

11/05/2015

Upoznajte 5 plus size modela koji žele promijeniti percepciju ženske ljepote...

Ashley Graham, Marquita Pring, Julie Henderson, Inga Eiriksdottir i Danielle Redman su žene koje se, u posljednje vrijeme, svim silama trude promijeniti percepciju ljepote ženskog tijela u modnoj industriji. Njihov posljednji pokušaj u tom naumu čini editorijal na 8 stranica, snimljen za islandsko izdanje magazina 'Glamour', u kojem je svaka od ovih 5 ljepotica zablistala i potpuno naga, i u donjem rublju.

Djevojke koje su se sjajno zabavile na snimanju, osim što privlače poglede svojom vanjštinom, uspjele su nas šarmirati i porukom koju nose. A ono što one žele reći je da, iako možda to zvuči neobično iz usta modela (a biti model se dobrim dijelom odnosi upravo na izgled), one žele graditi snažno samopouzdanje žena i dati im do znanja da bi izgled trebao biti u drugom planu.

2

Kroz posljednjih nekoliko godina ove su žene organizirale brojna događanja kojima je cilj bio pokrenuti druge žene da učine nešto pozitivno za svoje tijelo i um te pritom prikupiti novce za žene diljem svijeta kojima je pomoć potrebna. Pokrenule su i kampanju 'Girl Up' pri Ujedinjenim narodima kojoj je cilj osnažiti i potaknuti žene da postanu vođe i prikupljaju novac za žene diljem svijeta kojima je pomoć najpotrebnija. Nas su apsolutno oduševile!

3

4Photo credit: Silja Magg za islandsko izdanje časopisa Glamour

Mia Borčić

Novo

Komentiraj