Plan za sreću

23/12/2015

Uđite u 2016. veseli, nasmijani i - sretni! Za to vam ne treba novi dečko, puno love ili ludo putovanje na egzotičnu destinaciju. Sve što vam treba jest da malo "resetirate" svoj mozak.

- Prema dečku se ponašajte onako kako se ponašate prema prijateljima, a prema prijateljima onako kako se ponašate prema dečku. Priznajte, frendovima puno više toga "progledate kroz prste" negoli partneru. Njemu će biti drago ako sljedeći put kad malo zakasni kažete "ma nema veze", a vaša prijateljica će se razniježiti što ste zapamtili koju je knjigu željela pročitati i kupili joj je - onako bez razloga.

- Zapitajte se: je li ovo bitno za moju budućnost? Često se nerviramo oko gluposti koje su totalno nebitne. Zapitajte se je li činjenica da vas je ostavio tip s kojim ste izlazili dva tjedna nešto što će vam biti bitno 2019.? Odgovor je: vjerojatno ga se nećete niti sjećati.

- Otpustite negativne emocije. Oprostite bivšima jer je to jedini način da budućem date šansu koju zaslužuje. I pritom ne mislimo samo na ljubavne već i prijateljske veze.

- Pronađite vrijeme za stvari koje vas vesele. Ne dopustite svakodnevnim obavezama da progutaju minute i sate koje bi trebali biti rezervirani za neka vaša mala veselja. Ako nema druge, počnite ranije ustajati! Zvuči strašno ali brzo ćete shvatiti kako se isplati.

- Ispravite se! Da, dobro ste pročitali. Dokazano je da naše tijelo može utjecati na naš um. Čak i ako niste samopouzdani zauzmete li takav stan (ispružena leđa, uspravna brada), automatski ćete se osjećati snažnije, sigurnije, hrabrije...

- Iskoristite svaki dan. Ne držite lijepu novu haljinu mjesecima u ormaru čekajući neku posebnu prigodu. Obucite je već sutra, gdje god išli! Ne ustručavajte se pozvati van dečka koji vam se sviđa. Pošaljite mu sms već večeras!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj