Pažnja, pažnja fejsbukovci, opcija "dislike" konačno na vidiku!

17/09/2015

Ima li išta slađe negoli friška pošiljka lajkova pristigla na vaš prvi jutarnji status? Možda jedino "dislike" koji biste tako voljeli opaliti "kozi" koja se upravo slikala u bundi od neke sirote ugrožene životinjske vrste. Još od 2009., kad je uveden "like", sanjarimo o dislikeu, a Mark Zukerberg potvrdio je da ga njegov tim upravo sprema

- Ljudi me već godinama pitaju kad će, pa sam sretan što mogu reći da radimo na tome, te da će dotična opcija ubrzo biti spremna -  izjavio je prije par dana vlasnik i glavni "mozak"  te popularne društvene mreže. 

No, prije nego počnete "kondicione" pripreme razgibavanja prsta kojim ćete lansirati dislikeove svima kojim vam idu na živce, moramo vas razočarati. Ta opcija ima sasvim drugu poantu. Zuckerberg kaže kako dislike neće služiti da bi korisnici širili negativnost i mržnju društvenim mrežama već da bi - izrazili empatiju.

Jer, da, prilično je glupo stisnuti "like" kad prijateljica objavi da je prekinula s dečkom ili da joj je uginuo pas, a dosad drugog načina da joj damo do znanja da smo pročitali status i da nam je žao, osim da stisnemo like, nije bilo. A što s onom Facebook prijateljicom s kojom ne dijelite stavove o pravima životinja? Uvijek postoje opcije "sakrij objave" ili izbriši s liste prijatelja.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj