Ovo su naši najdraži savjeti koje su nam mame ikad udijelile!

20/09/2020

Iliti sve majčinske mudrosti koje biste trebale poslušati, na jednom mjestu...

Idi na spavanje. Problem će se do jutra riješiti sam od sebe.

Što? Postala je vidovita? Zapravo ne. Kada ste umorne, borba s bilo kakvim problemom je uzaludna. Vaš mozak ne funkcionira dobro kada niste odmorne. Tako suočene s problemom osjećate se puno emocionalnije i na ‘rubu. Nakon dobrog sna, vaša glava će se razbistriti i vaš problem neće izgledati toliko velik i nerješiv kao što vam se činio noć prije.

Nikada nemoj biti s muškarcem samo zato što se osjećaš usamljeno.

Imati bilo kakvog partnera nije uvijek bolje od solo statusa, kažu psiholozi. Ako vas on ne čini sretnima, ponaša se prema vama loše ili jednostavno cijelo vrijeme osjećate da tu nešto nedostaje, doći ćete u situaciju da ćete se osjećati gore i depresivnije nego onda kada ste bile same. Osim toga, ako ste s Gospodinom Pogrešnim, nećete biti dostupne kada naiđe Gospodin Pravi.

Prestani trošiti novac na tolike cipele. Ostavi sa strane za crne dane.

Kada vam pokvari auto ili kada budete morale kupiti novu perilicu rublja ili poželite negdje otputovati, zažalit ćete što umjesto novih cipela na nogama nemate baš ništa ušteđevine. No, štednja ne mora narušavati vaš modni stil. Umjesto da bez razmišljanja trošite novac na kupovinu, svaki mjesec ostavljajte sa strane simboličan iznos koji vam neće narušiti budžet. Vremenom ćete skupiti odgovarajući iznos "za crne dane".

Izađi s njim. Jedan izlazak neće te ubiti.

Lijepo je imate standardne kriterije, ali kada odbacite neke tvrdoglavo zacrtane kriterije vezane za muškarce, upoznat ćete puno širi krug muškaraca - jedan od njih mogao bi biti vaš savršeni partner.

Oh, kćeri, ignoriraj je. Ona je samo ljubomorna na tebe.

Ne postoji žena koja se barem jednom u životu ne suoči sa ženskom ljubomorom. Djevojke koje vrijeđaju druge djevojke uglavnom to čine da bi se same osjećale bolje pa ako im uzvratite istom mjerom, nećete biti ništa drugačije od njih. Zato promijenite temu ili je "spustite" nekom šalom.

Glavu gore!

Klišej, ali podjednako i lijek za vraćanje samopouzdanja. Čak i ako prolazite kroz neke probleme, ako ostanete pozitivne i vjerujete da će na kraju sve biti u najboljem redu, najvjerojatnije će tako i biti.

Možeš puno toga zaključiti na temelju njegovog odnosa prema majci.

Kupio je majci veliki buket i džemper od kašmira za rođendan? Savršeno za nju, ali i za vas. Njegov odnos prema majci postaje temelj za sve njegove buduće romantične odnose. Ako vas voli, možete računati da ćete imati istu pažnju i poštovanje. Ali, ako je mamin sin, budite pažljive - osim ako ne želite da vaša svekrva jednog dana živi s vama.

Ako želiš povišicu - traži je. Najgore što se može dogoditi je da ti kažu ‘Ne’.

Da, suočavanje sa šefom može biti zastrašujuće, ali i vaš račun u banci. Tražite povišicu, posebno ako je vaš zahtjev opravdan i imate savršene argumente za to. Naravno, ne možete samo ušetati kod šefa i reći: "Dajte mi povišicu!" Umjesto toga, navedite što ste sve postigle prethodnih godina. Čak i ako vam u tom trenutku ne mogu izaći u susret, dobit će uvid u vaš rad što može biti osnova za buduću povišicu.

Nikada ne napuštaj kuću bez pristojnog donjeg rublja. Ne daj Bože, ali što ako završiš u bolnici?!

Kada stignete na hitnu, osoblje ima puno više briga nego gledati vaše donje rublje, no pretpostavimo drugu neočekivanu situaciju – što ako neplanirano završite kod neodoljivo zgodnog frajera koji vam se već dugo sviđa, ali ste mislile da nemate šanse?! A lijepo vam je mama govorila...

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj