Ova pjesma liječi nesanicu

03/11/2016

Pjesma „Weightless“ traje osam minuta i znanstvenici garantiraju kako će se nakon nje upravo tako osjećati i vaš um.

Ne moramo biti neuroznanstvenici kako bi znali da glazba utječe na naš um, jer da ona to ne radi, ne bismo imali potrebu slušati srceparajuće melodije onda kad smo tužni, a „Macarena“ ne bi baš svaku osobu na partyju potjerala na plesni podij, bez obzira na to koliko imaju godina, kakvog su raspoloženja i znaju li uopće plesati.

Ali poput boja, postoji i široki spektar glazbe, a neke od njih na um djeluju puno intenzivnije od drugih.

Pjesma „Weightless“ jedna je od takvih pjesama. Naime, prema znanstvenim istraživanjima, lagana harmonija i blagi ritam replicira otkucaje srca, a budući da je pjesma napravljena u suradnju sa zvučnim terapeutima, nije teško vjerovati kako ona uvelike smanjuje anksioznost i stvarno uspavljuje.

Istraživači u Mindlab Internationalu pjesmu su pustili više od 40 žena i pitali ih da, dok ju slušaju, riješe križaljku u određenom vremenu. Rezultat? Pjesma je smirivala za 11 % više od svih drugih pjesama (uključujući Coldplay i Mozarta), a anksioznost je smanjila za čak 65 %.

Nije teško vjerovati, jer smo uz nju i mi skoro zaspali pišući ovaj članak.

Pa, ako imate problema s nesanicom ili vam jako treba nešto što će vas umiriti ( a kome ne treba?), dajte joj priliku i sami osjetite rezultate.

A ako imate više od osam slobodnih minuta, uvalite se na kauč ili krevet i opustite uz ovu super umirujuću playlistu koju smo vam pripremili.

10. "We Can Fly", Rue du Soleil (Café Del Mar)
9. "Canzonetta Sull'aria", Mozart
8. "Someone Like You" , Adele
7. "Pure Shores", All Saints
6. "Please Don't Go", Barcelona
5. "Strawberry Swing", Coldplay
4. "Watermark", Enya
3. "Mellomaniac (Chill Out Mix)", DJ Shah
2. "Electra", Airstream
1. "Weightless", Marconi Union

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj