Osjećajte se izvrsno

11/03/2014

Kako biste se dobro zabavljali i još bolje osjećali, evo kojim se aktivnostima morate češće pozabaviti...

1. Vježbajte

Jedan od najboljih načina za postizanje dobrog raspoloženja i zadovoljstva je redovita tjelovježba. Vježbanje oslobađa endorfine zbog kojih ćete biti puni energije i dobre volje. Dovoljno je samo pola sata dnevno da se osjećate kao da ste upravo popili 6 šalica kave. Stoga sljedeći put kada upadnete u loše raspoloženje, tenisice na noge i pokrenite se!

2. Kupujte

Kupovina na neki način može poslužiti i kao tjelovježba jer hodanje po dućanima, nošenje vrećica ili isprobavanje stvari može biti djelotvorno baš kao i cardio. No osim što kupovina može biti dobra za vaše tijelo, imat će i odličan učinak na vašu psihu. Jer kupovina podiže raspoloženje. Ne morate ispucati sve limite na kreditnim karticama, dovoljna je i neka sitnica da se osjećate bolje.

3. Gledajte komedije

Smijeh je apsolutno najbolji recept za dobro raspoloženje. Radite na tome da se smijete što više! Čitajte viceve, gledajte skečeve ili omiljene komedije, pregledavajte stand-up nastupe, štogod da vas nasmijava. Jer jednom kada se krenete iskreno smijati, teško ćete se zaustaviti!

4. Jedite

Ostavite se grickalica i slatkiša, iako vam se to čini kao najveće zadovoljstvo na svijetu. Zdrava prehrana osigurat će vas sve nutrijente koji su vam potrebni kako biste se osjećali dobro. A osim toga, zbog pravilne ćete prehrane biti puni energije cijelo vrijeme, a ne samo onih pola sata nakon što se natrpate šećerom i ugljjikohidratima.

5. Priuštite si masažu

S vremena na vrijeme počastite se masažom. Masaža odlično opušta tijelo i um, poboljšava cirkulaciju, rješava vas napetosti i stresa, puni vaše baterije i pomaže da se osjećate izvrsno! A i nije toliko skupa da si ju ne možete priuštiti barem jednom ili dva puta mjesečno!

6. Odvažite se na neki izazov

Ništa ne podiže raspoloženje kao nalet adrenalina. Posjetite zabavni park, adrenalinski park, otiđite na bungee jumping, skok padobranom, rafting ili bilo što što vas privlači i zanima. Vjerujte nam da ćete se osjećati bolje no ikad!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj