Novi trend: frajeri na dijeti!

16/11/2015

Prošla su vremena kad su dečki tamanili sve što im padne pod vilicu i sa žaljenjem promatrali svoje bolje polovice kako žvaču list salate i broje kalorije. Danas sve više tipova izgovara nekad nezamislivu rečenicu tipa: "a nemate light preljev?"

Nekad davno jedini frajeri koji su pazili što jedu bili su boksači, i to samo par dana prije važnog meča, da ne bi slučajno iskočili iz svoje kategorije. Danas sve više muškaraca pazi što jede, drži dijetu i priča o kalorijama. U nedavnom istraživanju koje je proveo Cosmo, 65 posto djevojaka otkrilo je kako su njihovi dečki ili muški prijatelji bili na dijeti ili je upravo drže. A čak 85 posto cura je ispričalo kako su njihovi partneri prestali jesti hranu koju smatraju nezdravom.

S jedne strane, drago nam je što su dečki počeli više paziti na svoj izgled i zdravlje, s druge strane, malo nam je neugodno kad u restoranu naručimo i pojedemo duplo više od svog dragog. Što se događa? Psiholozi kažu kako su holivudski glumci i slavni manekeni napokon natjerali običnog samodopadnog muškarca da počne osjećati nesigurno i poradi na svom izgledu i samopouzdanju (hvala ti Matthew McConaughey, imaš cugu kad se sretnemo!).

A tu je još jedan bitan faktor zbog kojeg se moraju puno više truditi - žene su danas samopouzdanije i samostalnije nego ikad, ona stara, "nek bude čupav i dlakav, samo nek je muškarac" više ne prolazi. Ako se žena trudi oko svog izgleda, isto očekuje i od svog partnera, pa lijeni trbušasti tipovi kojima je pivo pogonsko gorivo više baš nemaju šansi. Sorry dečki! Tjelovježba i brojanje kalorija postali su "must have" i za dečke. Naravno, ima i onih koji su počeli pretjerivati s kultom tijela...ali sve o tome već ste pročitali u našem članku na temu bigoreksije (ako niste, pročitajte!).

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj